The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DNS Problem....I Think

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by connorlong, Oct 3, 2006.

  1. connorlong

    connorlong Member

    Joined:
    Feb 23, 2005
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    Hope you can Help. Something seems to be wrong with my DNS setup or IP configuration. Sometimes you can ping the server and you get a good reply. Other times you get a timout error response. Any ideas? IP: 65.75.137.30 :eek:
    This causes major problems for my clients getting there emails and logging into WHM takes long time or does not fully load.
     
  2. designeru

    designeru Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2005
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hello,

    There could be lots of causes for this issues.
    I got: 31% packet loss at ping requests.
    I don't think it's a DNS problem. More like a NIC/switch misconfigured or bad hardware.

    I recommand you to contact your DC and see what they can do about this.

    For testing, try downloading from www.kernel.org a file to your server (wget http://path_to_link) and in the same time ping your server from your current PC. If you have lots of "Request timed out" you can try to force your NIC from full-duplex to half or from half to full depending what you have now, but DON'T change the speed you have.

    Please let me know if i can assist your further,
    Designeru.

    ---
    For more support contact me: designeru {at} gmail {dot} com
     
    #2 designeru, Oct 3, 2006
    Last edited: Oct 3, 2006
  3. connorlong

    connorlong Member

    Joined:
    Feb 23, 2005
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hacked

    Thank you for the response.
    I looks as though I have been hacked. I am seeing a lot of posts on this forum of people suffering from the same problems. Including New Users/Groups created with UID 0.

    I handed my server over to servertune.com for the once over. :eek: Sadly it is a hack and I will have to do a OS install again.

    Thanks for responding.
     
Loading...

Share This Page