The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DNS Zone Edit

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by jackal, Oct 10, 2003.

  1. jackal

    jackal Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    708
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    With the new 8,5 egde build 9 there is a bug. When editing a dns zone if edit one if the existing fields of the zone and save it does save edit reverts back to original, also when save it is selected return page gives you page not found. We downgradeed to stable and zone edit works but stable has same program with page not found error, so find ourselves going back and forth between edge and stable

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  2. SageBrian

    SageBrian Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2002
    Messages:
    415
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NY/CT (US)
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    When trying to edit a DNS record, I get some error that basically says:

    bad dotted quad

    On E9, RH9

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  3. SageBrian

    SageBrian Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2002
    Messages:
    415
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NY/CT (US)
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Downgrading to Release 91 allowed me to make my edits.

    I submitted a ticket so they are aware of the bug.

    cPanel.net Support Ticket Number: 26051
     
  4. jackal

    jackal Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    708
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    fixed edge build 10

    thanks cp

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  5. NNNils

    NNNils Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2002
    Messages:
    580
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I still have the problem running S3

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  6. Jemshi

    Jemshi Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2003
    Messages:
    210
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    India
    updatenow, upcp should fix this.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  7. NNNils

    NNNils Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2002
    Messages:
    580
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    that fixed it for me indeed

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  8. peruda.com

    peruda.com Well-Known Member

    Joined:
    Aug 23, 2003
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I am still receiving the error message: near '': bad dotted quad after every attempted DNS edit, even after running upcp. Here is the interesting thing: I can update the records on the *secondary* DNS server, which propogates successfully to the primary DNS server, but I can not edit directly on the primary! Both are running WHM 8.5.1 cPanel 8.5.3-S3, RedHat 8.0

    Thanks.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  9. IEAN.net

    IEAN.net Member

    Joined:
    May 23, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    same problem to me

    WHM 8.5.1 cPanel 8.5.3-S3

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  10. NNNils

    NNNils Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2002
    Messages:
    580
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Tried stopping/starting cpanel after updating?

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  11. IEAN.net

    IEAN.net Member

    Joined:
    May 23, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Another Bug

    Reseller Can't Upgrade/Downgrade an Account :mad:

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  12. IEAN.net

    IEAN.net Member

    Joined:
    May 23, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    DNS problme

    /scripts/upcp
    service cpanel stop
    service cpanel start

    This work Well :)

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  13. peruda.com

    peruda.com Well-Known Member

    Joined:
    Aug 23, 2003
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Alas; restarting cpanel fixes the problem. Sorry to waste folks' time! I'm still one of those obnoxious newbies. :D

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  14. SageBrian

    SageBrian Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2002
    Messages:
    415
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NY/CT (US)
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Note....
    upgraded again to R7 and the errors came back.

    I noticed in /var/named/ that some files were owned by root, others by named. odd.

    But, neither worked (owners).

    The service cpanel stop /start did the trick though.

    Until a permanent fix is found, don't pull out your hair....

    SSH
    service cpanel stop
    service cpanel start

    fixed. :)
     
  15. Darktides.NET

    Darktides.NET Member

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Had same problem here. Restarting cPanel also worked.
     
  16. Michael-MS

    Michael-MS Well-Known Member

    Joined:
    Apr 16, 2003
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    phew fixed... lol... it's too LATE.. i'm goin to bed :(
     
    #16 Michael-MS, Oct 26, 2003
    Last edited: Oct 26, 2003
Loading...

Share This Page