The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DNS Zone Record Default Values

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by beekeeper, May 16, 2003.

  1. beekeeper

    beekeeper Active Member

    Joined:
    Apr 28, 2003
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Melbourne, Australia
    Hi All,

    How and where can I configure the default values, such as ttl, for new DNS zones?

    This is all new to me and any help would be muchly appreciated. :D
     
  2. dgbaker

    dgbaker Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 20, 2002
    Messages:
    2,578
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Toronto, Ontario Canada
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    It would require modifying cpanel scripts and then locking those scripts from being updated.

    Not recommended unless you a very comfortable with shell commands, like diff, vi, etc... As every once and while you would need to update these scripts with cPanel's changes.
     
  3. lowspeed

    lowspeed Active Member

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Yeah the TTL is way to long (24 hours)

    I ant it to be 3 or 8 definitly not 24 :-/

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  4. ciphervendor

    ciphervendor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2002
    Messages:
    1,052
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    You can edit these values in the wwwacct file in /scripts.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  5. lowspeed

    lowspeed Active Member

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1

    yep, but when parking a domian it still uses 86400

    i tried modifying park script
    but i didn't do it.


    i did a grep for that value on the script directory
    and there's no mention to that value, yet it still uses it for parking domains.

    Any ideas?

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  6. dgbaker

    dgbaker Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Sep 20, 2002
    Messages:
    2,578
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Toronto, Ontario Canada
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    It`s in the following 3 three scripts;

    adddns Line 104
    wwwacct Line 1119
    park Line 132

    Check those.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  7. lowspeed

    lowspeed Active Member

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1

    yep i changed those

    like i said i do grep on the directory and dont come up with any file containing that value.

    it only happens in parking domains.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  8. WestBend

    WestBend Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2003
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks for all the replies, very much appreciated
     
Loading...

Share This Page