The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Do not ignore this mail about dns

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by ASTRAPI, May 17, 2009.

  1. ASTRAPI

    ASTRAPI Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I got this in my mail:


    At the /etc/hosts/ i have this:

    The ip is ok here and i check also the ip in A entry is ok.

    When i ping my domain i got the correct ip also there ....

    ?
     
  2. ChrisRHS

    ChrisRHS Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    292
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    What happens when you ping "server.mydomain.com.net", does it come up with the correct IP?
     
  3. ASTRAPI

    ASTRAPI Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yes i got the correct ip :)

    Is this also ok to have at the end the server?

    server.mydomain.com server

    Thanks
     
  4. ChrisRHS

    ChrisRHS Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    292
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
  5. ASTRAPI

    ASTRAPI Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Do you recomend me to delete this extra server at the end?


    server.mydomain.com server
     
  6. ChrisRHS

    ChrisRHS Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    292
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Yes, as stated, you need a FQDN (fully qualified domain name), and having the extra "server" at the end, does not constitute one, as it would not be accessible.
     
  7. PlatinumServerM

    PlatinumServerM Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    397
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    New Jersey, USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Go into the Change Hostname link in whm and only type: server.domain.com
    Make sure nothing else is in there, no spaces and no extra words.

    You should also check the /etc/hosts and make sure they are correct
     
  8. ASTRAPI

    ASTRAPI Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ok i did both and i will wait to see if i will get a new warning mail :)

    Thanks
     
Loading...

Share This Page