The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Domain as hostname

Discussion in 'General Discussion' started by efuzone, Mar 27, 2015.

  1. efuzone

    efuzone Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    We always use cpanel hostname like host.domain.com and purchase ssl for it. Is it also possible we mae hostname domain.com and purchase ssl for it. Then if someone open cpanel or webmail he will be moved to /https://domain.com:2083
     
    #1 efuzone, Mar 27, 2015
    Last edited by a moderator: Mar 27, 2015
  2. cPanelJared

    cPanelJared Technical Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    1,842
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    The hostname cannot be just a domain name. If you make it just a domain name, it will break mail, among other things. The hostname must always be fully qualified. Stay with host.domain.tld; domain.tld will cause problems.

    Note that cPanel now supports SNI for the services in Home » Service Configuration » Manage Service SSL Certificates, if your operating system supports SNI (CentOS 5 does; CentOS 6 does not). That will allow you to install an SSL certificate for a domain on the cPanel service, without changing the hostname to just a domain and breaking mail.
     
Loading...

Share This Page