[email protected]

Well-Known Member
Aug 3, 2016
59
5
8
Everywhere
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello,

I have a strange problem - error!

I have 1 server with DNS Cluster enable and 2 other vpses dnsonly server to write-only configuration.

In my main server I have for example the domain mydomain.com!

I use for my main server the hostname main.mydomain.com

I have dns records as:

dns1.mydomain.com
dns2.mydomain.com

for my dnsonly cpanel vpses.

Now when I see the logs on those vpses I see the same error on dovecot:

Code:
**Unmatched Entries**
dovecot: auth: Error: Cpanel::MailAuth: Failed to lookup domain owner of mydomain.com: 1 Time(s)
I see this error every day!

Can please advise how can I solve that strange error??

I think my dns from main server for domain mydomain.com all set well!

Any help is highly appreciated!
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,222
463
Hello,

Do you see this error message in /var/log/maillog on the DNS-Only systems, or do you see it on the cPanel hosting server? Could you also let us know which versions of cPanel are installed on each system?

Thank you.
 

[email protected]

Well-Known Member
Aug 3, 2016
59
5
8
Everywhere
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello @cPanelMichael !

I notice these error messages from logwatch > Dovecot and as I search these errors comes from /var/log/maillog

Code:
cat /var/log/maillog | grep Cpanel::MailAuth:

dns2 dovecot: auth: Error: Cpanel::MailAuth: Failed to lookup domain owner of mydomain.com
dns2 dovecot: auth: Error: Cpanel::MailAuth: Failed to lookup domain owner of mydomain.com
I see these on DNS-Only systems! In my cPanel hosting server I don't see them. Also I have one other cPanel hosting server that have the same domain as hostname and I see it also there!

In my main hosting cPanel server (where the domain exist) all are ok!

In my other three vpses that I use the domain as:

dns1.mydomain.com
dns2.mydomain.com
otherhosting.mydomain.com

I see the specific error about the domain owner fail....

The cPanel version of main system (without problem where the domain is) : CENTOS 6.9 x86_64 / cPanel & WHM 64.0 (build 22)

DNS-Only cPanel vpses both are: CENTOS 7.3 x86_64 / cPanel & WHM 64.0 (build 22)

My other hosting cPanel that also have the same problem: CENTOS 6.9 x86_64 / cPanel & WHM 62.0.24

Thank you!
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,222
463
Hello,

Feel free to open a support ticket using the link in my signature if you'd like us to take a closer look. You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

Thank you.