The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dovecot Issues on New WHM Version

Discussion in 'General Discussion' started by PCZero, Nov 7, 2013.

  1. PCZero

    PCZero Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2003
    Messages:
    526
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Earth
    Starting almost immediately after the upgrade to the new version of WHM I started getting numerous email error messages about dovecot errors. They come between 1-10 an hour. Whats up?

    ====================================================================================

    Authentication-Results: mta1301.mail.gq1.yahoo.com from=foo.bar.com; domainkeys=neutral (no sig); from=foo.bar.com; dkim=neutral (no sig)
    To: root@foo.bar.com
    Subject: lfd on foo.bar.com: Excessive resource usage: dovecot (6669 (Parent PID:6653))
    From: <root@foo.bar.com>
    Date: Thu, 07 Nov 2013 21:56:45 -0500

    Time: Thu Nov 7 21:56:45 2013 -0500
    Account: dovecot
    Resource: Process Time
    Exceeded: 37865 > 1800 (seconds)
    Executable: /usr/libexec/dovecot/anvil
    Command Line: dovecot/anvil
    PID: 6669 (Parent PID:6653)
    Killed: No
     
  2. Tom Risager

    Tom Risager Well-Known Member

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    108
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Copenhagen, Denmark, Denmark
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    These are not error messages, but warnings from lfd. You should add the new executables to csf.pignore to stop these emails.
     
  3. tui

    tui Active Member

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Mexico
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    i have exactly the same issue, almost immediately after the upgrade i started getting this mails, like 3 to 15 mails per hour.

    I know that this are no error messages, are warnings, but this warnings started after the system update to the new version, my server was very stable without warnings in the past months, so i dont think adding the executable to pignore is the solution, there must be a reason why this warnings come. In that case we should disable csf and thats it... ignoring all the executables every time that we received alerts is not a solution, there must be a reason;

    Time: Thu Nov 7 23:27:22 2013 -0600
    Account: dovecot
    Resource: Process Time
    Exceeded: 86393 > 1800 (seconds)
    Executable: /usr/libexec/dovecot/auth
    Command Line: dovecot/auth
    PID: 32402 (Parent PID:32390)
    Killed: No
     
  4. tui

    tui Active Member

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Mexico
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I want to clarify that I have 4 servers and this problem was only in one of them. All my servers are now in 11.40.

    - - - Updated - - -

    and all my servers have exactly the same settings, so there is no any different settings from the server with this issue from the other servers.
     
  5. Tom Risager

    Tom Risager Well-Known Member

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    108
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Copenhagen, Denmark, Denmark
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It should not be a huge surprise to anyone that you may need to update csf's process ignore file after installing a new version of dovecot.
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    PCZero likes this.
  7. Tripolis

    Tripolis Active Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hey,
    i have the same messages
    I follow instruction and the messages comes again.

    Time: Fri Jan 3 14:01:35 2014 +0100
    Account: dovecot
    Resource: Process Time
    Exceeded: 70905 > 1800 (seconds)
    Executable: /usr/libexec/dovecot/auth
    Command Line: dovecot/auth
    PID: 1637 (Parent PID:1626)
    Killed: No


    What i do wrong?
     
  8. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  9. Tripolis

    Tripolis Active Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Okay thank you.
    I ask about a "problem" maybe not activ there.

    i try it again.
     
Loading...

Share This Page