The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

EA4 - auto upgrade via cron

Discussion in 'EasyApache' started by sehh, Jul 27, 2016.

Tags:
  1. sehh

    sehh Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    579
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Europe
    I haven't migrated to EA4 yet, so I'm still using EA3 in all my servers. I am planning a migration soon.

    One thing I can't find in the documentation, is if EA4 can auto upgrade to latest apache/php via a cron job or via upcp, without the admin's intervention. Is this even possible?

    Thank you.
     
  2. cPJacob

    cPJacob cPanel Product Owner
    Staff Member

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    509
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    28
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    Hi,

    One of the main advantages of EA4 is automatic updates, which happen nightly with UPCP (it basically runs $(yum update) ). As long as you have RPMUP enabled (unless you've explicitly disabled it in the update settings), you will get EA4 updates automatically.

    I hope this helps!
     
  3. sehh

    sehh Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    579
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Europe
    Jacob,

    Can you please clarify something for me. These updates, via RPMUP/UPCP/YUM, are they automatically installed and Apache is restarted to the latest version? Or is that an extra step that I need to take care of?

    Thank you.
     
  4. cPJacob

    cPJacob cPanel Product Owner
    Staff Member

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    509
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    28
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Twitter:
    That's all handled for ya. We have hooks that cause Apache to restart on package upgrades, it's all transparent and automatic.
     
  5. sehh

    sehh Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    579
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Europe
    Thanks Jacob, now things are much clearer :)

    I'm asking because the documentation isn't very clear about this. Previously with EA3, we did get updates for EA3 but that didn't mean much, because we still had to recompile Apache to get the "update" live on the system.

    I think its time to start my migration to EA4!
     
Loading...

Share This Page