Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

EA4 mysqli issue

Discussion in 'EasyApache' started by Sarath Kumar R, Mar 2, 2017.

  1. Sarath Kumar R

    Sarath Kumar R Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2016
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,

    We have installed mysqln on the server. Please verify the same from below snippet:

    ==
    Loaded plugins: fastestmirror, security, universal-hooks
    Setting up Install Process
    Loading mirror speeds from cached hostfile
    * EA4: 104.225.128.250
    Package ea-php56-php-mysqlnd-5.6.30-4.4.3.cpanel.x86_64 already installed and latest version
    Nothing to do
    ==

    But all my website is throwing the below error:

    ==
    PHP Fatal error: Call to undefined function mysqli_connect() in file path
    ==

    Please let me know how to enable mysqli. Even php -m is not showing mysqli.

    Please help
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    45,214
    Likes Received:
    1,937
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    Can you verify if the websites are using PHP 5.6, and the PHPINFO file shows the use of the global php.ini file?

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Sarath Kumar R

    Sarath Kumar R Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2016
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator

    Yes its using the same. Please verify the same from below image:

    Also, please let me know whether we want to enable it manually. We have enabled mysqlnd via easyapache 4
     

    Attached Files:

  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    45,214
    Likes Received:
    1,937
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    Could you open a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look? You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Kailash1

    Kailash1 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    253
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    168
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Can you paste the contents of your .htaccess file? Make sure that PHP MIME is not being changed using tag in .htaccess.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. Sarath Kumar R

    Sarath Kumar R Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2016
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Nope there is nothing on .htaccess. I will Open a ticket @cPanelMichael
     
  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    45,214
    Likes Received:
    1,937
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Feel free to post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. J-O

    J-O Registered

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    We have similar issue.

    The site uses PHP5.6 and default php.ini , but this issue persists.

    What's the solution.

    Thanks,
     
  9. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    45,214
    Likes Received:
    1,937
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice