The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

eaccelerator problem

Discussion in 'General Discussion' started by Secret Agent, Nov 27, 2005.

  1. Secret Agent

    Secret Agent Guest

    I am getting this error when restarting httpd

    Failed loading /eaccelerator-0.9.4-rc1/modules/eaccelerator.so: /eaccelerator-0.9.4-rc1/modules/eaccelerator.so: cannot open shared object file: No such file or directory

    The newly updated install steps (successful otherwise)

    cd
    mkdir /ea/
    cd /ea
    wget http://internap.dl.sourceforge.net/sourceforge/eaccelerator/eaccelerator-0.9.4-rc1.tar.bz2
    tar -jxf eaccelerator-0.9.4-rc1.tar.bz2
    cd eaccelerator*
    export PHP_PREFIX="/usr"
    $PHP_PREFIX/bin/phpize
    ./configure --enable-eaccelerator=shared --with-php-config=$PHP_PREFIX/bin/php-config
    make
    make install
    nano /usr/local/Zend/etc/php.ini

    zend_extension="/ea/eaccelerator-0.9.4-rc1/modules/eaccelerator.so"
    eaccelerator.shm_size="32"
    eaccelerator.cache_dir="/tmp/eaccelerator"
    eaccelerator.enable="1"
    eaccelerator.optimizer="1"
    eaccelerator.check_mtime="1"
    eaccelerator.debug="0"
    eaccelerator.filter=""
    eaccelerator.shm_max="0"
    eaccelerator.shm_ttl="0"
    eaccelerator.shm_prune_period="0"
    eaccelerator.shm_only="0"
    eaccelerator.compress="1"
    eaccelerator.compress_level="9"

    mkdir /tmp/eaccelerator
    chmod 0777 /tmp/eaccelerator
    service httpd restart


    I confirmed through locate that eaccelerator.so is in fact located at /ea/eaccelerator-0.9.4-rc1/modules/eaccelerator.so so why is it giving me this strange error?

    root@server [~/eaccelerator-0.9.4-rc1/modules]# locate eaccelerator.so
    /usr/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20020429/eaccelerator.so
    /usr/lib/php/eaccelerator/eaccelerator.so
    /root/eaccelerator-0.9.4-rc1/modules/eaccelerator.so
    /root/eaccelerator-0.9.4-rc1/.libs/eaccelerator.so


    I even tried changing the first line to /usr/lib/php/eaccelerator/eaccelerator.so but still gave the same error on httpd configtest
     
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Since it's nothing to do with cPanel I suggest you ask on the eaccelerator support forums.
     
  3. katmai

    katmai Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    526
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Brno, Czech Republic
    zend_extension="/ea/eaccelerator-0.9.4-rc1/modules/eaccelerator.so"


    replace with

    zend_extension="/root/eaccelerator-0.9.4-rc1/modules/eaccelerator.so"
     
Loading...

Share This Page