Email failure to a specific domain (broken pipe)

elleryjh

Well-Known Member
Apr 12, 2003
475
0
166
I am getting a broken pipe on connecting to a specific host. The destination host is another server, not running cPanel. I can traceroute to the mail server normally, and perform a simple telnet over port 25 to test the SMTP. Can anyone give some insight to what is going wrong here?

log entries from /var/log/exim_mainlog:
Code:
2006-03-13 06:00:24 1FIkmi-00069r-Aa <= [email protected] H=me-x-xx-xx-xx-xx-xx.2.cust.bredband2.com ([192.168.0.100]) [83.233.xxx.xxx] P=esmtpa A=fixed_plain:xxxxx S=161283 [email protected]
2006-03-13 06:00:26 1FIkmi-00069r-Aa mail.xxx.se [213.50.xx.xxx]: Broken pipe
2006-03-13 06:00:28 1FIkmi-00069r-Aa == [email protected] R=lookuphost T=remote_smtp defer (32): Broken pipe: mail.xxx.se [213.50.xx.xxx]
...
2006-03-13 13:08:28 1FIkmi-00069r-Aa mail.xxx.se [213.50.xx.xxx]: Broken pipe
2006-03-13 13:08:28 1FIkmi-00069r-Aa == [email protected] R=lookuphost T=remote_smtp defer (32): Broken pipe: mail.xxx.se [213.50.xx.xxx]
...
2006-03-13 16:39:57 1FIkmi-00069r-Aa SMTP timeout while connected to mail.xxx.se [213.50.xx.xxx] after sending data block (8189 bytes written): Connection timed out
2006-03-13 16:39:57 1FIkmi-00069r-Aa == [email protected] R=lookuphost T=remote_smtp defer (110): Connection timed out: SMTP timeout while connected to mail.xxx.se [213.50.xx.xxx] after sending data block (8189 bytes written)
...
2006-03-13 19:21:09 1FIkmi-00069r-Aa mail.xxx.se [213.50.xx.xxx]: Broken pipe
2006-03-13 19:21:09 1FIkmi-00069r-Aa == [email protected] R=lookuphost T=remote_smtp defer (32): Broken pipe: mail.xxx.se [213.50.xx.xxx]
...
2006-03-13 21:16:50 1FIkmi-00069r-Aa == [email protected] R=lookuphost T=remote_smtp defer (-53): retry time not reached for any host
...
2006-03-14 07:50:06 1FIkmi-00069r-Aa mail.xxx.se [213.50.xx.xxx]: Broken pipe
2006-03-14 07:50:06 1FIkmi-00069r-Aa == [email protected] R=lookuphost T=remote_smtp defer (32): Broken pipe: mail.xxx.se [213.50.xx.xxx]
2006-03-14 07:50:06 1FJ8yU-0006W3-4A <= <> R=1FIkmi-00069r-Aa U=mailnull P=local S=1196
Deliver Message:
Code:
Message 1FIkmi-00069r-Aa is not frozen
delivering 1FIkmi-00069r-Aa
Connecting to mail.xxx.se [213.50.xx.xxx]:25 ... connected
  SMTP<< 220 SMTP service ready
  SMTP>> EHLO server.xxx.net
  SMTP<< 250-Requested mail action okay, completed
         250-SIZE
         250-8bitmime
         250-AUTH LOGIN
         250 AUTH=LOGIN
  SMTP>> MAIL FROM:<[email protected]> SIZE=164480
  SMTP<< 250 Requested mail action okay, completed
  SMTP>> RCPT TO:<[email protected]>
  SMTP<< 250 Requested mail action okay, completed
  SMTP>> DATA
  SMTP<< 354 Start mail input; end with <CRLF>.<CRLF>
  SMTP>> writing message and terminating "."
LOG: MAIN
  mail.xxx.se [213.50.xx.xxx]: [b]Broken pipe[/b]
LOG: MAIN
  == [email protected] R=lookuphost T=remote_smtp defer (32): Broken pipe: mail.xxx.se [213.50.xx.xxx]
telnet to mail.xxx.se 25:
Code:
telnet mail.xxx.se 25
Trying 213.50.xx.xxx...
Connected to mail.xxx.se (213.50.xx.xxx).
Escape character is '^]'.
220 SMTP service ready
EHLO server.xxx.net
250-Requested mail action okay, completed
250-SIZE
250-8bitmime
250-AUTH LOGIN
250 AUTH=LOGIN
MAIL FROM:[email protected]
250 Requested mail action okay, completed
quit
Thanks for your help.
 
Last edited:

rustelekom

Well-Known Member
PartnerNOC
Nov 13, 2003
290
0
166
moscow
it is not your problem. target mail server has a problem. may be just disk space fill out may be something else.