SOLVED Email Receipt Issues

Zooka

Registered
Feb 13, 2019
3
0
1
London
cPanel Access Level
Website Owner
On our domain name "domain.com" we have four email addresses set up. Three are simple forwards to gmail addresses which all work perfectly. The other one is a dedicated mail box on the same server "[email protected]".

He has no problem sending mail and we all receive his emails but when any of us send to him from our domain.com addresses he does not receive the emails. They don't bounce back, as far as we see they are sent properly, but he does not receive them.

We are all sending from separate Gmail accounts using our domain name as an alias so not using gmail smtp servers, rather a via VPS but not the one which hosts our domain. ( I hope that makes sense). If I send to him using my basic gmail.com email address he receives it no problem.

I have a feeling it's something to do with MX records. Could it be the local / remote mail exchanger settings but I really have no idea?

Any help would be much appreciated.

Thanks
Nick
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,913
2,241
363
Hello @Zooka,

Can you confirm if the domain name you are sending "from" matches the "domain name you are sending "to" when you notice this issue? For instance, are you sending from "domain.tld" to "domain.tld", or from "domain.tld" to "domain-2.tld"?

Thank you.
 

Zooka

Registered
Feb 13, 2019
3
0
1
London
cPanel Access Level
Website Owner
Hello @Zooka,

Can you confirm if the domain name you are sending "from" matches the "domain name you are sending "to" when you notice this issue? For instance, are you sending from "domain.tld" to "domain.tld", or from "domain.tld" to "domain-2.tld"?

Thank you.

Hi,

Thanks for taking the time to respond, I have now resolved the issue.

All the best
Nick
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,913
2,241
363
Hi Nick,

I'm glad to see you were able to solve the issue. What turned out to be the problem?

Thanks.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,913
2,241
363
Thanks for sharing! I've marked this thread as solved.