email receive but dont send

allbert

Registered
Jul 14, 2012
2
0
1
cPanel Access Level
Root Administrator
hello

i install cpanel

but me and other reseller cant send any Email

but can receive .

this is error log : /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/logs/error

Jul 08 19:33:38 2012 mailmanctl(31060): PID unreadable in: /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/data/m$
Jul 08 19:33:38 2012 mailmanctl(31060): [Errno 2] No such file or directory: '/usr/local/cpanel/3rdp$
Jul 08 19:33:38 2012 mailmanctl(31060): Is qrunner even running?
Jul 12 02:06:38 2012 mailmanctl(23248): No child with pid: 31096
Jul 12 02:06:38 2012 mailmanctl(23248): [Errno 3] No such process
Jul 12 02:06:38 2012 mailmanctl(23248): Stale pid file removed.
Jul 12 03:58:50 2012 mailmanctl(22867): PID unreadable in: /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/data/m$
Jul 12 03:58:50 2012 mailmanctl(22867): [Errno 2] No such file or directory: '/usr/local/cpanel/3rdp$
Jul 12 03:58:50 2012 mailmanctl(22867): Is qrunner even running?
Jul 12 04:55:31 2012 mailmanctl(1765): PID unreadable in: /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/data/ma$
Jul 12 04:55:31 2012 mailmanctl(1765): [Errno 2] No such file or directory: '/usr/local/cpanel/3rdpa$
Jul 12 04:55:31 2012 mailmanctl(1765): Is qrunner even running?
Jul 13 10:55:29 2012 mailmanctl(26064): PID unreadable in: /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/data/m$
Jul 13 10:55:29 2012 mailmanctl(26064): [Errno 2] No such file or directory: '/usr/local/cpanel/3rdp$
Jul 13 10:55:29 2012 mailmanctl(26064): Is qrunner even running?


...............................
and this exim log : /var/log/exim_mainlog

2012-07-08 19:13:15 IPv6 socket creation failed: Address family not supported by protocol
2012-07-08 19:13:15 Failed to create IPv6 socket for wildcard listening (Address family not supporte$
2012-07-08 19:13:15 exim 4.77 daemon started: pid=9860, -q1h, listening for SMTP on port 25 (IPv4)
2012-07-08 19:13:15 Start queue run: pid=9870
2012-07-08 19:13:15 End queue run: pid=9870
2012-07-08 19:13:15 IPv6 socket creation failed: Address family not supported by protocol
2012-07-08 19:13:15 Failed to create IPv6 socket for wildcard listening (Address family not supporte$
2012-07-08 19:13:15 exim 4.77 daemon started: pid=9866, no queue runs, listening for SMTPS on port 4$
2012-07-08 19:13:18 IPv6 socket creation failed: Address family not supported by protocol
2012-07-08 19:13:18 Failed to create IPv6 socket for wildcard listening (Address family not supporte$
2012-07-08 19:13:18 exim 4.77 daemon started: pid=10109, -q1h, listening for SMTP on port 25 (IPv4)
2012-07-08 19:13:18 Start queue run: pid=10115
2012-07-08 19:13:18 End queue run: pid=10115
2012-07-08 19:13:18 IPv6 socket creation failed: Address family not supported by protocol
2012-07-08 19:13:18 Failed to create IPv6 socket for wildcard listening (Address family not supporte$
2012-07-08 19:13:18 exim 4.77 daemon started: pid=10116, no queue runs, listening for SMTPS on port $
2012-07-08 19:13:31 cwd=/root/installd 4 args: /usr/sbin/exim -bV -C /etc/exim.conf.buildtest.work.l$
2012-07-08 19:13:33 cwd=/ 3 args: /usr/sbin/exim -bd -q1h
2012-07-08 19:13:33 IPv6 socket creation failed: Address family not supported by protocol
2012-07-08 19:13:33 Failed to create IPv6 socket for wildcard listening (Bad file descriptor): will $
2012-07-08 19:13:33 IPv6 socket creation failed: Address family not supported by protocol
2012-07-08 19:13:33 Failed to create IPv6 socket for wildcard listening (Address family not supporte$
2012-07-08 19:13:33 IPv6 socket creation failed: Address family not supported by protocol
2012-07-08 19:13:33 Failed to create IPv6 socket for wildcard listening (Address family not supporte$
2012-07-08 19:13:33 exim 4.77 daemon started: pid=10722, -q1h, listening for SMTP on port 25 (IPv4) $
2012-07-08 19:13:33 cwd=/var/spool/exim 2 args: /usr/sbin/exim -q
2012-07-08 19:13:33 Start queue run: pid=10732
2012-07-08 19:13:33 End queue run: pid=10732
2012-07-08 19:13:34 SMTP connection from [127.0.0.1]:52443 (TCP/IP connection count = 1)
2012-07-08 19:13:54 SMTP connection from host.irwebco.org [127.0.0.1]:52443 lost (error: Connection $


how can i resolve this ?
 
Last edited:

NetMantis

BANNED
Apr 22, 2012
116
1
66
Utah
cPanel Access Level
DataCenter Provider
Go to "Service Manager" in WHM and setup a secondary SMTP port such as on port 26.

Go into the settings for any firewall you may have and open up port 26

Go to your email program on your home computer and change the outbound SMTP port from 25 to 26.

Try to send email again --- Does it work?
 

cPanelTristan

Quality Assurance Analyst
Staff member
Oct 2, 2010
7,607
40
348
somewhere over the rainbow
cPanel Access Level
Root Administrator
Please submit a ticket for us to see why you are getting the IPv6 errors on this specific machine. You can submit tickets in WHM > Support Center > Contact cPanel or using the link in my signature.

Can you also please test webmail to let us know if it is working to send emails? If you have a firewall such as CSF, please ensure port 25 is opened for incoming and outgoing.