The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

email stopped working

Discussion in 'E-mail Discussions' started by PatrickVeenstra, Jan 7, 2015.

  1. PatrickVeenstra

    PatrickVeenstra Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    72
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Barcelona
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Somewhy my email seems to stop working returning to "The Bat!" something like "unable to connect to the server. The target machine actively refused it" (esp: SEND - No se pudo conectar con el servidor. No se puede establecer una conexión ya que el equipo de destino denegó expresamente dicha conexión) - when trying to send an email. Receiving doesn't complain, but doesn't work either.

    I've found out because a cliente has contacted with this message that an email he sent me has bounced back:
    Code:
    This is the Postfix program at host deferred-out-119.livemail.co.uk.I'm sorry to have to inform you that the message returnedbelow could not be delivered to one or more destinations.For further assistance, please send mail to <postmaster>If you do so, please include this problem report. You candelete your own text from the message returned below.			The Postfix program<info@domain.eu>: connect to domain.eu[79.143.xxx.xxx]: Connection refused
    I've sent emails myself from Yahoo! and Gmail and they neither bounce back nor do I receive them.

    Last email I've received was at January 2. I don't know if it matters, but my configuration still used info+domain.eu as user and not info@domain.eu (maybe that helps to track when / what went wrong) - but changing it doesn't seem to make any difference.
     
    #1 PatrickVeenstra, Jan 7, 2015
    Last edited by a moderator: Jan 7, 2015
  2. 24x7server

    24x7server Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Can you please check your /var/log/exim_mainlog logs while sending the mails. You will get the all details of that mail which you are sending from our account to yahoo OR gmail.
     
  3. PatrickVeenstra

    PatrickVeenstra Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    72
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Barcelona
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    There doesn't seem to be anything interesting over there. I'm unable to find any reference to the email address I've been testing.

    Just tested from Yahoo webmail and I don't get any error, but the CPanel webmail doesn't show that it has received my email.
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,694
    Likes Received:
    654
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Try searching the local email address or the Yahoo email address in /var/log/exim_mainlog to see if you can find useful output. EX:

    Code:
    exigrep user@yahoo /var/log/exim_mainlog
    Thank you.
     
  5. PatrickVeenstra

    PatrickVeenstra Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    72
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Barcelona
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Just accessed Horde webmail, and I'm getting this when sending an email:

    /usr/local/cpanel/3rdparty/php/54/lib/php/Horde/Smtp/../../../locale is not a directory

    Does that shine any light?
     
  6. PatrickVeenstra

    PatrickVeenstra Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    72
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Barcelona
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I've changed the mailserver to Courier, and then back to Dovecot and the issues seems to be fixed.
     
  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,694
    Likes Received:
    654
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I am happy to see the issue is no longer occurring. Note that you should open separate threads for issues not related to the original problem.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page