The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

email

Discussion in 'E-mail Discussions' started by faimo, Jul 26, 2006.

  1. faimo

    faimo Registered

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi every body , i wanted to add a new email account to my Website so i did :
    mail > Manage/Add/Remove Accounts > Add Account then i add only the name of the new account and the password then Create . every this goes good .
    the problem is when i use neomail to read and send my incoming and outgoing emails . when i send an email to my new account from exemple Gmail i see No messages althought i get the google's message message sent , i tried with yahoo but always the same problem . but when i send an email to these email servers from my new account i get it , i mean the message is sent .
    so please is there any problem or specific steps to adjust my new account so that it can read messages and emails .


    many thanks
     
  2. systemtek

    systemtek Member

    Joined:
    Jul 21, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Staffordshire, England
    Have you tried any of the other mail clients on the server apart from neomail ? if so what happens when using the other clients.
     
  3. faimo

    faimo Registered

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    yes always with the same result , No message.
    i don't know what happens . with the 3 mail clients .
     
  4. Edizon

    Edizon Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    AZ
    Step 1: You should check your eximlog to view any potential problems with the email server.
    var/log/exim_mainlog

    --------------------------

    Step 2: Check Mail Queue manager in WHM>E-Mail <- click deliver now or attempt to deliver all

    ---------------------------
    step 3: Try Mail Troble Shooter in WHM>E-Mail

    enter the effected E-Mail address

    ---------------------------------

    Good Luck
     
  5. faimo

    faimo Registered

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Edizon please step by step cause i'm newbie could you explaine more or give me more details .
    i really appreciate your help

    faimo
     
  6. Edizon

    Edizon Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    AZ
    Exim logs will explain in more detail on what is going on in your mail system. It would be hard to really explain what to look for since I am not sure what the problem could be.

    View the header of the message you have sent and check the message id.


    Open var/log/exim_mainlog

    Use "find" in your text editor and find the message id (or the target email address). This should tell you if they was a problem in delivery and if it was your system or the intended target server.

    There are numerous reasons to why your mail may not have been delivered, hopefully exim logs may give you a focal point to start with.

    The E-Mail Queue Manager is located in WHM. This shows you what emails have not been delivered yet.

    You may want to check your "Mail Stats" in WHM to see if there are any reported problems. Your mail stats can show you a reason why there was an error in sending/receiving the email.

    The "Mail troubleshooter" is in WHM. You enter the email address and it pretty much tells you what may be wrong with the email address on your server (if a problem is found).

    The step by step was in my last reply this is more detailed. Use the previous steps with this in mind.


    Good luck.
     
  7. faimo

    faimo Registered

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi again the following is the Mail Delivery System from gmail ,
    cause i have tried to send an email from gmail to my email at my website :

    This message was created automatically by mail delivery software.

    A message that you sent could not be delivered to one or more of its
    recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

    support@faimo.com // this is email at my website
    no such address here

    ------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

    Return-path: <faimoalg@gmail.com>
    Received: from [64.233.166.177] (port=44971 helo=py-out-1112.google.com)
    by keywest.dnsdc7.com with esmtp (Exim 4.52)
    id 1G5etW-0000oL-J4
    for support@faimo.com; Wed, 26 Jul 2006 04:37:31 -0400
    Received: by py-out-1112.google.com with SMTP id c39so3205634pyd
    for <support@faimo.com>; Wed, 26 Jul 2006 02:39:52 -0700 (PDT)
    DomainKey-Signature: a=rsa-sha1; q=dns; c=nofws;
    s=beta; d=gmail.com;
    h=received:message-id:date:from:to:subject:mime-version:content-type;
    b=jTQbcL9CZGn9lD3oG6lA9QMtvyPWFMdgTmc9rJr9Tl9namj7bAz0jRy4XajJSHEao5TgsvargHnAojqf83cxqsqgD20TBL0Px78Iy3uPW26pox6B51H9MtHhYB27n6eClAYw8I+k9vgwADOArN2An57edj2E/bjlSHBak69TZaw=
    Received: by 10.35.88.17 with SMTP id q17mr11039916pyl;
    Wed, 26 Jul 2006 02:39:51 -0700 (PDT)
    Received: by 10.35.127.20 with HTTP; Wed, 26 Jul 2006 02:39:51 -0700 (PDT)
    Message-ID: <d8b9b55d0607260239s78619046oae5a39676e1355df@mail.gmail.com>
    Date: Wed, 26 Jul 2006 11:39:51 +0200
    From: jacky <faimoalg@gmail.com>
    To: Support <support@faimo.com>
    Subject: test
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/alternative;
    boundary="----=_Part_126667_5750516.1153906791690"

    ------=_Part_126667_5750516.1153906791690
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 7bit
    Content-Disposition: inline

    just a test

    ------=_Part_126667_5750516.1153906791690
    Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
    Content-Transfer-Encoding: 7bit
    Content-Disposition: inline

    just a test

    ------=_Part_126667_5750516.1153906791690--



    ***********************************************************
    could you see any problem . and as remark
    support@faimo.com
    no such address here

    i don't know what happens although i have created it at my website and i can see it .




    many thanks
     
Loading...

Share This Page