error 500 bug (cpanel/whm & sites not working)

Status
Not open for further replies.

jacksony

Well-Known Member
PartnerNOC
Nov 30, 2005
77
1
158
hi recently i encountered a strange error 500 problem which cause my clients to display error 500 error when they try to access their cpanel and even cause their websites to display 'error 500'.

I have to restart vps using the vps control panel to fix it. May I know is it cpanel for this sudden error? will they be fix for it so that there will not be sudden occurance again?

thank you.
 

hclloveh

Registered
Aug 19, 2010
1
0
51
Can't login to cpanel: No response from subprocess with exit signal: 255

Hi,

When I try to creat a new hosting account on my WHM, this account shows "MISSING" on column "IP Address" from hosting account's list.

Also when I try to login into this account, it shows:

Internal Server Error 500
No response from subprocess with exit signal: 255
cpsrvd/11.32.2.25 Server at xxx.xxx.xxx.xxx

My etc/fstab file

Code:
none /dev/pts/ devpts rw 1 1
When trying to creat a hosting account, it created, but including an error:

Code:
safe_userchgid: chown: /home/teahostn/etc: Permission denied at /usr/local/cpanel/Cpanel/SafetyBits.pm line 93.
Cpanel::SafetyBits::safe_userchgid(539, 12, '/home/teahostn/etc') called at /usr/local/cpanel/Whostmgr/Accounts/Create.pm line 855
Whostmgr::Accounts::Create::_wwwacct('plan', 'hostlv1', 'maxpark', 'unlimited', 'max_defer_fail_percentage', 'unlimited', 'hasshell', 'n', ...) called at /usr/local/cpanel/Whostmgr/Accounts/Create.pm line 1859
Whostmgr::Accounts::Create::__createaccount('customip', '--Auto Assign--', 'plan', 'hostlv1', 'language', 'en', 'maxpark', 'unlimited', ...) called at /usr/local/cpanel/Whostmgr/Accounts/Create.pm line 1909
Whostmgr::Accounts::Create::_createaccount('customip', '--Auto Assign--', 'plan', 'hostlv1', 'language', 'en', 'maxpark', 'unlimited', ...) called at whostmgr/bin/whostmgr5 line 565
main::wwwacct() called at whostmgr/bin/whostmgr5 line 214
Any suggest?

I tried /scripts/rebuildhttpdconf, but still nothing was happended.
 

souzafo

Member
Mar 24, 2012
18
0
51
Rio de Janeiro, Brazil
cPanel Access Level
Root Administrator
Error 500 when logging into cPanel

After a reboot my server now display the attached message when access WHM.

And I'm not able to log in as root.

Here the log:
-- {Server Identifying information removed by moderator for security reasons}
Internal Server Error: "GET /cpsess6291786712/ HTTP/1.1" 500 No response from subprocess (whostmgr (cpanel)) with exit signal: 0
 

Attachments

LasseTK

Active Member
Apr 15, 2005
33
0
156
Re: Error 500 when logging into cPanel

I am having the same issue after the upgrade to the new cPanel release. It would be great if you provided the solution here on the forum so that we do not have to log a request.:mad:

- - - Updated - - -

I fixed the issue with the following command line:

/etc/rc.d/init.d/cpanel restart

That got everything to work again. I have now changed to the STABLE tier instead. Hoping that you will have this fixed before it moves to the STABLE tier.
 

cPanelNick

Administrator
Staff member
Mar 9, 2015
3,481
35
208
cPanel Access Level
DataCenter Provider
Re: Error 500 when logging into cPanel

I am having the same issue after the upgrade to the new cPanel release. It would be great if you provided the solution here on the forum so that we do not have to log a request.:mad:
It might just simply be the update being incomplete and still in progress. We can't determine the cause without access to the server.
 

hostingcontrol

Registered
Dec 9, 2006
2
0
151
Re: Error 500 when logging into cPanel

We also had the same error 500 problem (on 25-11-2012 version 11.34.0.9 release), this in combination with update time-outs.
Our solution:
/etc/rc.d/init.d/cpanel restart

/scripts/upcp -force
and
/etc/rd.d/init.d/cpanel restart
 

Thijssss

Member
Nov 20, 2012
5
0
1
cPanel Access Level
Root Administrator
Re: Error 500 when logging into cPanel

Strange, one of our servers ran in to this exact same problem last night.
A restart of the cpanel services using "/etc/init.d/cpanel restart" solved it.

I am running the STABLE with updates set to manual. (CLOUDLINUX 6.3 x86_64 – WHM 11.34.0 (build 9))
It does seem to do some checks every night (I looked in the tar.gz):

[2012-11-29 04:29:54 +0100] info [gather-update-logs] File /usr/local/cpanel/logs/update_analysis/2012-11-29T03:29:47Z.tar.gz has been sent successfully to updatelogdrop.cpanel.net.

And then it goes wrong, but without a timestamp:

Internal Server Error: "GET /cpsess132579018/frontend/x3/sql/index.html HTTP/1.1" 500 No response from subprocess ( (cpanel)) with exit signal: 0
...
cpsrvd [2506] Shutting down due to SIGTERM
-- RESTART MARKER (PID 717951 at 1354184220)--
 

diegorxmx

Member
Oct 9, 2012
9
0
51
Mexico
cPanel Access Level
Root Administrator
Twitter
Internal Server Error 500 - No response from subprocess (/usr/local/cpanel…

Hello, have a good day.

I have a problem with my WHM server, currently I have installed various plugins from "ConfigServer" such as: ConfigServer Security Firewall, Mail ConfigServer Manage, ConfigServer Mail Queues etc.

They worked pretty well yesterday and today in the morning, and had long been working since my server is online, but now that you upgrade your WHM / cPanel stopped working, throwing Next message every time I open a plugin from the plugins area WHM.

"Internal Server Error

500

No response from subprocess (/ usr / local / cpanel / whostmgr / docroot / cgi / addon_RKHUNTER.cgi) with exit signal: 255

-------------------------------------------------- ------------------------------
cpsrvd/11.34.0.9 Server at [server name] "

The funny thing is that they are the only plugins that stopped working, I have also ModSec Control, RVSkin Manager, Xtra Utlimate, etc, only two of my plugins work, others do not.

Try doing (and elsewhere recommend) a / scripts / upcp - force
but did not work ... try it when I throw this message:

=> Log opened from /scripts/upcp at Tue Dec 4 15:29:18 2012
[20121204.152918] Detected cron = 0 (Terminal detected)
=> Log closed Tue Dec 4 15:29:18 2012
[20121204.152918] Running hooks Standardized
[20121204.152918] mtime on upcp is 1338874032 (Tue June 5 00:27:12 2012)
[20121204.152918] E Running `/ usr / local / cpanel / scripts / updatenow - upcp - log = / var/cpanel/updatelogs/update.1354656558.log - force` failed, exited with code 65280
=> Log closed Tue Dec 4 15:29:18 2012
root @ server [~] # /scripts/upcp --force
[20121204.152955] Detected cron = 0 (Terminal detected)

Completely unaware that this happening, I would greatly appreciate that support telling me I'm doing wrong or have not done.

No more for now, I leave you with a warm greeting.

Diego.
 

ttremain

Well-Known Member
Feb 16, 2003
246
2
168
cPanel Access Level
Root Administrator
Re: Internal Server Error 500 - No response from subprocess (/usr/local/cpa

Hello, have a good day.

I have a problem with my WHM server, currently I have installed various plugins from "ConfigServer" such as: ConfigServer Security Firewall, Mail ConfigServer Manage, ConfigServer Mail Queues etc.

They worked pretty well yesterday and today in the morning, and had long been working since my server is online, but now that you upgrade your WHM / cPanel stopped working, throwing Next message every time I open a plugin from the plugins area WHM.
Same here. Worked on 5 servers, but not this one. I assume there are multiple update servers, via some DNS round robin, and this one server is overloaded or crashed.



[email protected] [~]# /scripts/upcp --force
[20121204.153117] Detected cron=0 (Terminal detected)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
=> Log opened from /scripts/upcp at Tue Dec 4 15:31:17 2012
[20121204.153117] Detected cron=0 (Terminal detected)
=> Log closed Tue Dec 4 15:31:17 2012
[20121204.153117] Running Standardized hooks
[20121204.153117] mtime on upcp is 1338882257 (Tue Jun 5 00:44:17 2012)
[20121204.153117] E Running `/usr/local/cpanel/scripts/updatenow --upcp --log=/var/cpanel/updatelogs/update.1354663877.log --force` failed, exited with code 65280
=> Log closed Tue Dec 4 15:31:17 2012

--------------------------
Internal Server Error

500

No response from subprocess (/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/live_upcp2.cgi) with exit signal: 255

cpsrvd/11.34.0.9 Server at 173.224.120.212

- - - Updated - - -

Also this arrived via email:

Cpanel update failure in upcp

Running `/usr/local/cpanel/scripts/updatenow --upcp --log=/var/cpanel/updatelogs/update.1354663877.log --force` failed, exited with code 65280
 

cPanelNick

Administrator
Staff member
Mar 9, 2015
3,481
35
208
cPanel Access Level
DataCenter Provider
Re: Internal Server Error 500 - No response from subprocess (/usr/local/cpa

Try

Code:
/usr/local/cpanel/scripts/perlinstaller --force Storable
/usr/local/cpanel/scripts/upcp
If that doesn't solve it please open a ticket using the link in my signature. If you post the ticket # here, I will make sure to get it escalated for you.
 

Thiago Enrique

Registered
Dec 10, 2012
1
0
1
cPanel Access Level
Root Administrator
Internal Server Error 500 - No response from subprocess with exit signal: 0

Internal Server Error

500

No response from subprocess ( (cpanel)) with exit signal: 0
cpsrvd/11.34.0.11 Server at xxx.xx.xxx.xx

=========================================================

Internal Server Error

500

No response from subprocess (webmail (cpanel)) with exit signal: 0
cpsrvd/11.34.0.11 Server at xxxxx.xxxxxxx.xxx


Procedimentos já realizados porém sem sucesso:

service cpanel restart

/etc/init.d/cpanel restart

/scripts/upcp -force
 

cPanelNick

Administrator
Staff member
Mar 9, 2015
3,481
35
208
cPanel Access Level
DataCenter Provider
A 500 error just means the cpanel or whostmgr binaries failed to execute for some undetermined reason.

We have tracked down the problem that can be resolved by restarting cpsrvd. It will be fully propgated within 24 hours on all affected systems (no update needed).

If you are still experiencing this problem its likely not related to the what has been posted to this thread. I am going to close it out to prevent anyone from going down the wrong path.

If you get a 500 error, please post a new thread and include the last bits of the error_log or use the link in my signature to open a ticket.
 
Status
Not open for further replies.