Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

SOLVED Error after upgrading to v70.0.42

Discussion in 'General Discussion' started by LaLi, May 19, 2018.

Tags:
  1. LaLi

    LaLi Registered

    Joined:
    May 19, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Skopje
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    after i did an update on v70.0.42
    i am getting this error
    Code:
    undef error - Failed to generate cache: undef error - Can't use an undefined value as a symbol reference at /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/templates/menu/command.tmpl line 6.
    
    can not login to whm

    and this mail


    Code:
    
    Maintenance ended; however, it did not exit cleanly (256). The following events were logged: “scripts/rebuild_whm_chrome”. Review the update logs to determine why the update failed.
    
    
    
    [B]Update log preview:[/B]
    ...
    ...
    [2018-05-19 17:18:32 +0200] E [/usr/local/cpanel/scripts/rebuild_whm_chrome] The “/usr/local/cpanel/scripts/rebuild_whm_chrome” command (process 28310) reported error number 255 when it ended.
    ...
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] [/usr/local/cpanel/scripts/migrate_local_ini_to_php_ini] No local.ini.
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] [/usr/local/cpanel/scripts/migrate_local_ini_to_php_ini] … done!
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] - Finished command `/usr/local/cpanel/scripts/migrate_local_ini_to_php_ini --run --verbose` in 0.074 seconds
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] 92% complete
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] 93% complete
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] - Finished in 0.015 seconds
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] Processing: Ensuring an "Active" MySQL profile is set
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] - Processing command `/usr/local/cpanel/scripts/check_mysql`
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] [/usr/local/cpanel/scripts/check_mysql] “check_mysql” will complete in the background (process ID 28665).
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] - Finished command `/usr/local/cpanel/scripts/check_mysql` in 0.058 seconds
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] 94% complete
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] Processing: Checking CloudLinux installation
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] - Processing command `/usr/local/cpanel/bin/cloudlinux_update`
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] - Finished command `/usr/local/cpanel/bin/cloudlinux_update` in 0.043 seconds
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] Processing: Updating plugins data cache
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] - Processing command `/usr/local/cpanel/bin/refresh_plugin_cache`
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] - Finished command `/usr/local/cpanel/bin/refresh_plugin_cache` in 0.024 seconds
    [2018-05-19 17:18:57 +0200] 95% complete
    => Log closed Sat May 19 17:18:57 2018
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    => Log opened from cPanel Update (upcp) - Slave (27820) at Sat May 19 17:18:57 2018
    
    
     
    #1 LaLi, May 19, 2018
    Last edited by a moderator: May 19, 2018
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,367
    Likes Received:
    1,855
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello @LaLi,

    Can you run the following command manually and let us know the output?

    Code:
    /usr/local/cpanel/scripts/rebuild_whm_chrome
    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. LaLi

    LaLi Registered

    Joined:
    May 19, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Skopje
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    this did give same result giving error

    but the cpanel support did solve this by



    I moved aside the following WHM directories:

    /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/themes/x/
    /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/templates/

    and then ran "/scripts/upcp --sync" which replaces those directories and their contents. I'm now able to access WHM on your server without issue.
     
    cPanelMichael likes this.
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice