Error in writing spool file after cpanel update

MarceloKonrath

Well-Known Member
Jun 8, 2013
47
9
58
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello

After Upgrading CPANEL have many email problems.

I get the error message (if there are attachments in emails that try to send)

  • CENTOS 6.6 x86_64 standard – server
  • WHM 11.48.4 (build 4)
Error in writing spool file

This is happening in all servers.

Any suggestion?

Thank you
Marcelo Konrath
 
Last edited by a moderator:

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,228
463
Hello,

Check to verify you are not out of disk space or inodes. EX:

Code:
df -h
df -i

Thank you.
 

MarceloKonrath

Well-Known Member
Jun 8, 2013
47
9
58
cPanel Access Level
Root Administrator
Code:
[email protected] [/]# df -i
Filesystem        Inodes    IUsed    IFree IUse% Mounted on
/dev/sda7      114786304 16754332 98031972   15% /
tmpfs            8233284        1  8233283    1% /dev/shm
/dev/sda1          65536       46    65490    1% /boot
/dev/sda5         524288    20402   503886    4% /tmp
/dev/sda2        3276800   288368  2988432    9% /usr
/dev/sda3        3276800   606323  2670477   19% /var
[email protected] [/]#

[email protected] [/]# df -h
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda7       1.7T  639G  998G  40% /
tmpfs            32G     0   32G   0% /dev/shm
/dev/sda1       976M   58M  868M   7% /boot
/dev/sda5       7.8G  119M  7.3G   2% /tmp
/dev/sda2        50G  8.4G   39G  18% /usr
/dev/sda3        50G   22G   25G  47% /var
[email protected] [/]#
Thank you
 
Last edited by a moderator:

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,228
463
Hello,

Do you notice any additional error messages in /var/log/exim_mainlog or /var/log/exim_paniclog when this happens?

Thank you.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,228
463
Hello,

It's odd that this is happening on multiple servers, as you described. Are you using the same email client? If so, have you tried sending via Webmail or another email client to see if the issue persists?

Thank you.
 

MarceloKonrath

Well-Known Member
Jun 8, 2013
47
9
58
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello,

Do you notice any additional error messages in /var/log/exim_mainlog or /var/log/exim_paniclog when this happens?

Thank you.
Hello,

It's odd that this is happening on multiple servers, as you described. Are you using the same email client? If so, have you tried sending via Webmail or another email client to see if the issue persists?

Thank you.
Hello

Teste via webmail and working.

Yes, it's happening on all servers with different email clients.

I'm getting a lot of complaints.

I tried

1) Reset the exim settings
2) Clean the partitions although there space
3) Disable clamav

See the screenshot

Normally after a restart exim I can send. But after a few minutes (5 or 10) the problem returns.

Thank you
Marcelo Konrath
 

Attachments

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,909
2,228
463
Hello,

It looks like you closed your support ticket after changing your mail client to use port 587 for sending. Did this address the issue?

Thank you.