The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

error running /scripts/upcp

Discussion in 'General Discussion' started by nocbr.com, Aug 18, 2008.

  1. nocbr.com

    nocbr.com Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    When I run /scrips/upcp I receive this message:

    Running /scripts/postupcp...[/scripts/updatephpconf]: Improper PHP installation prefix /usr/local/php4. Not a directory, check your installation.

    any idea?

    thanks
     
  2. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    /scripts/postupcp is a custom script triggered upon the completion of upcp. You may wish to take a look at the contents of postupcp. If you created postupcp yourself, you may want to ensure its contents are still working as intended.
     
  3. ravindradhainwa

    ravindradhainwa Well-Known Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hello,

    Before running /scrips/upcp you need to create a directory php4.

    mkdir /usr/local/php4
    /scrips/upcp
     
  4. cPanelKenneth

    cPanelKenneth cPanel Development
    Staff Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    4,458
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Not true. The problem is what DavidG identified, an incorrect check in /scripts/postupcp.
     
Loading...

Share This Page