Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED Error with transfer tool

Discussion in 'General Discussion' started by PabloC, Sep 26, 2017.

Tags:
  1. PabloC

    PabloC Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Mar del Plata - Argentina
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Hi,

    I am moving my cPanel server to a newer, more powerful cPanel server, within the same datacenter.

    Old server: CENTOS 6.9 standard [server3] v66.0.23

    New server: CENTOS 7.4 standard [server4] v66.0.23

    I have 10 accounts. I have been able, using Transfer tool, to move 9 of them. When I try to transfer the tenth, I get this error:

    borrarcpanel.jpg

    Warning: You have no available IP addresses on your local machine.


    Nonetheless I click COPY to try to transfer the account, and after several minutes, it gets up to 5%, and then

    borrarcpanel2.jpg borrarcpanel3.jpg

    [2017-09-26 03:54:02 +0000] Copying Dns Zones....
    [2017-09-26 04:04:03 +0000] The system failed to read the response headers from dnsadmin after sending a “GETZONES” request: at /usr/local/cpanel/Cpanel/DnsUtils/AskDnsAdmin.pm line 139.

    And this message:
    Account “alquilar”: The remote execution of “pkgacct” failed, or the requested account, “alquilar”, was not found on the server: “148.251.xxx.xxx”.

    What could be the problem?
     
    #1 PabloC, Sep 26, 2017
    Last edited by a moderator: Sep 26, 2017
  2. 24x7server

    24x7server Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    1,484
    Likes Received:
    60
    Trophy Points:
    28
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,

    The error shows that the packaging of the account on the old server has failed. Try doing this manually to check if that fails..
    Login to the old server via SSH and execute below command:

    # /scripts/pkgacct alquilar

    Check if you are able to package it properly manually and if it does go successfully, move it to the new server and restore it directly using below command:

    # /scripts/restorepkg cpmove-alquilar.tar.gz (or whatever the archive name is)
     
  3. PabloC

    PabloC Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Mar del Plata - Argentina
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    Thanks!

    I am following your advice, but so far it doesn't work.

    root@server3 [/]# /scripts/pkgacct alquilar
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] pkgacct started.
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] pkgacct version 10 - user : alquilar - tarball: 1 - target mysql : default - split: 0 - incremental: 0 - homedir: 1 - mailman: 1 - b ackup: 0 - archive version: 3 - running with uid 0
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] pkgacct using '/usr/local/cpanel/3rdparty/bin/pigz - 6 --processes 1 --blocksize 4096 --rsyncable' to compress archives
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] pkgacct working dir : /home/cpmove-alquilar
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] Copying Reseller Config...[2017-09-26 13:25:34 +0000 ] Done
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] Copying Suspension Info (if needed)...[2017-09-26 13 :25:34 +0000] Done
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] Copying SSL certificates, CSRs, and keys...[2017-09- 26 13:25:34 +0000] Done
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] Storing SSL domain......[2017-09-26 13:25:34 +0000] Done
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] Copying Domain Keys....[2017-09-26 13:25:34 +0000] D one
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] Copying Counter Data....[2017-09-26 13:25:34 +0000] Done
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] Copying Bandwidth Data....[2017-09-26 13:25:34 +0000 ] Performing “Bandwidth” component....
    Summary databases … done!
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] Completed “Bandwidth” component.
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] Done
    [2017-09-26 13:25:34 +0000] Copying Dns Zones....

    and this is all. It has been like this for the past 10 minutes. :(

    What can be blocking this?
     
  4. PabloC

    PabloC Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Mar del Plata - Argentina
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    I got this now:

    [2017-09-26 13:27:47 +0000] Copying Dns Zones....[2017-09-26 13:37:47 +0000] The system failed to read the response headers from dnsadmin after sending a “GETZONES” request: at /usr/local/cpanel/Cpanel/DnsUtils/AskDnsAdmin.pm line 139.
     
  5. PabloC

    PabloC Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Mar del Plata - Argentina
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    /usr/local/cpanel/Cpanel/DnsUtils/AskDnsAdmin.pm line 139

    Here you have line 139.


    if ( $@ || !%HEADERS || $hassigpipe ) {
    _disconnect_socket();
    if ( $attempts == $MAX_ATTEMPTS ) {
    my $err = $@ ? $@ : $!;
    $err .= " and recieved SIGPIPE" if $hassigpipe;
    [139] die "The system failed to read the response headers from dnsadmin after sending a “$question” request: $err";
    }

    Any suggestions? thanks!
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    38,658
    Likes Received:
    1,425
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Is DNS clustering enabled on the source server? If so, can you verify all servers in the cluster are accessible and responding well?

    Thank you.
     
  7. PabloC

    PabloC Active Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Mar del Plata - Argentina
    cPanel Access Level:
    Website Owner
    You were right! I had a problem with DNS cluster. Solved!

    Thanks a lot!
     
    cPanelMichael likes this.
Loading...

Share This Page