The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Exim Broke

Discussion in 'E-mail Discussions' started by tmallardi, Nov 14, 2007.

  1. tmallardi

    tmallardi Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    El Paso, TX
    Exim broke last night, presumable after the cPanel update. Below is an example from the exim_mainlog.

    failed to expand ACL string
    "${if eq {${acl_m0}}{1}{0}{${perl{acl_checksa_deliver}{$domain}{${extract{5}{:}
    {${lookup{${lookup{$domain}lsearch*{/etc/userdomains}{$value}}}lsearch{/etc/pass
    wd}{$value}}}}}}}}": Undefined subroutine &main::acl_checksa_deliver called.

    External mail is being rejected.

    I'm currently on FC2 by the way. (Yes, I will upgrade very soon)
    I have MailScanner and Firewall installed by Chirpy.

    Any suggestions are greatly appreciated.
     
  2. tmallardi

    tmallardi Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    El Paso, TX
    Exim broke last night, presumable after the cPanel update. Below is an example from the exim_mainlog.

    failed to expand ACL string
    "${if eq {${acl_m0}}{1}{0}{${perl{acl_checksa_deliver}{$dom ain}{${extract{5}{:}
    {${lookup{${lookup{$domain}lsearch*{/etc/userdomains}{$value}}}lsearch{/etc/pass
    wd}{$value}}}}}}}}": Undefined subroutine &main::acl_checksa_deliver called.

    External mail is being rejected.

    I'm currently on FC2 by the way. (Yes, I will upgrade very soon)
    I have MailScanner and Firewall installed by Chirpy.

    Any suggestions are greatly appreciated.
     
  3. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    ** Merged Duplicate Threads **
     
  4. tmallardi

    tmallardi Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    El Paso, TX
    My Hosting provider figure out a work around...

    "Service Configuration" --> "Exim Configuration Editor" in the left panel, you will see a checkbox in the main window with the following line preceding it:

    "Use the old transport based spamassassin system instead of the new acl style one. (not recommended, slow)"


    Looks like he bypassed Chirpy's MailScanner.

    I will proceed with getting a new server now....
     
  5. Bailey

    Bailey Well-Known Member

    Joined:
    Aug 12, 2001
    Messages:
    120
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wisconsin
    I can confirm this issue also exists on CENTOS Enterprise 3.9.

    Client is running cPanel 11.15.0-C17938, and the latest CS Mailscanner. Identical issue & errors as of last night's cPanel update.

    :D Bailey
     
  6. cPanelKenneth

    cPanelKenneth cPanel Development
    Staff Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    4,461
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    YOu need to rebuild exim.conf. /scripts/buildeximconf should do it.
     
  7. rpage

    rpage Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I did /scripts/buildeximconf, restarted exim and restarted MailScanner and I still get the same error. Please more suggestions.
    Rick
     
  8. tmallardi

    tmallardi Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    El Paso, TX
    same here... the buildeximconf script did not fix it.

    I'm just going to leave the old transport turned on until I can migrate to a new OS.
     
  9. rpage

    rpage Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I did a force cpanel update, and it seems to be working now.
    He is the version I am running, WHM 11.11.0 cPanel 11.15.0-C17938.
    Rick
     
  10. Bailey

    Bailey Well-Known Member

    Joined:
    Aug 12, 2001
    Messages:
    120
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wisconsin
    Here is the advice prescribed by ConfigServer:

    Hope this is helpful!!

    :D Bailey
     
  11. l3git

    l3git Registered

    Joined:
    Jan 27, 2004
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Australia
    do we have a fix for this.. happened to a server of mine a few days ago and today on another...
     
  12. nickp666

    nickp666 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    770
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    /dev/null
    I had this as well, from memory (but not entirely sure - was half asleep when it happened) im sure it was the 'Ratelimit incoming SMTP connections that violate RFCs (this is usually spammers and broken mta)' and 'Trusted Mail Host Whitelist (/etc/trustedmailhosts) -- bypass spam checks' checkboxes activating themselves when I ran upcp, failing that it was definately one of the ACL conditions, as I already had HELO acls in place, those options conflict with them.
     
Loading...

Share This Page