The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

exim error 550

Discussion in 'General Discussion' started by activeforce, Feb 29, 2004.

  1. activeforce

    activeforce Member

    Joined:
    Feb 19, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    anyone know a quick fix for my server not able to sent nor receive email?
    getting
    unrouteable mail domain
    im using lastest stable release with exim4.30
    i have the send email as nobody off
    and dont run phpexecu

    but still all domains on my server are getting this error,
    anyone
    maybe know why?

    btw its on a freebsd server

    thanks kinda urgent...
     
  2. activeforce

    activeforce Member

    Joined:
    Feb 19, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    when typing this

    /scripts/mailperm i get:

    chown: /etc/exim.crt: No such file or directory
    chown: /etc/exim.key: No such file or directory
     
  3. activeforce

    activeforce Member

    Joined:
    Feb 19, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    i did

    /script/exim4
    /script/upcp
    /script/susup

    with no luck

    i still can not receive email from hotmail,yahoo,mail.com
    nor can i send email, to them or other emails addy's

    please help...
     
    #3 activeforce, Feb 29, 2004
    Last edited: Feb 29, 2004
  4. activeforce

    activeforce Member

    Joined:
    Feb 19, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    This message was created automatically by mail delivery software.

    A message that you sent could not be delivered to one or more of its
    recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

    username@hotmail.com
    unrouteable mail domain "hotmail.com"

    ------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

    Return-path: <user23@cp.xxxx.com>
    Received: from user23 by cp.xxxx.com with local (Exim 4.30; FreeBSD)
    id 1AxGgt-0000cr-K6
    for username@hotmail.com; Sun, 29 Feb 2004 03:28:27 +0100
    From: "test" <admin@mydomain.com>
    To: username@hotmail.com
    Reply-To: admin@mydomain.com
    Subject:
    X-Mailer: NeoMail 1.26
    X-IPAddress: x.x.x.x
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
    Message-Id: <E1AxGgt-0000cr-K6@cp.mydomain.com>
    Date: Sun, 29 Feb 2004 03:28:27 +0100


    any help will be very liked :D

    basily mail doesnt work!
    i need to make it work
    thanks
     
  5. activeforce

    activeforce Member

    Joined:
    Feb 19, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    im getting these error on all accounts in horde/neomail/etc
     
  6. activeforce

    activeforce Member

    Joined:
    Feb 19, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    also did

    /scripts/updatenow
    /scripts/newexim

    didnt help!!!

    anyone please this is killing me, havnt slept yet

    :S
     
  7. activeforce

    activeforce Member

    Joined:
    Feb 19, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    ANY TAKERS?????
     
  8. bklynkaos

    bklynkaos Registered

    Joined:
    Mar 14, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Did you ever get a response?

    I am having the same problem. I have freebsd 4.9 and i can not send or recieve. Tried all of your fixes that you tried as well. I also had those errors you did with the crt.
     
  9. activeforce

    activeforce Member

    Joined:
    Feb 19, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    USA
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    i got rid of freebsd 4.9 and popped 5.2 in it and it fix the error :rolleyes:
     
  10. Shneur

    Shneur Member

    Joined:
    Aug 7, 2003
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have a RHEL 3.0 and after most of those scripts it still has the error
     
  11. isputra

    isputra Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mbelitar
    i have the same problem too and my tech solved it.

    on my problem :

    just look on dns setting and there is wrong configuration for "mail" that pointed using an A record not CNAME. change it to CNAME solve the problem.
     
  12. bklynkaos

    bklynkaos Registered

    Joined:
    Mar 14, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I fixed it

    Welp, DNS was the first thing i checked. Was all good. i did a /scripts/fixeverything. I tried a /scripts/upcp but it fails allover the place. Freebsd dun like Cpanel, or maybe vice versa. Either way. My fix was to just do a make inside of the exim port to install the missing dependencies and all was good.
     
  13. sam25

    sam25 Registered

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    India
    activeforce,

    try: killall -HUP exim

    You need to do this anytime you make a config change, for the exim
    daemon to re-read the config..

    vishwas :cool:
     
Loading...

Share This Page