The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Exim is not accepting any mail

Discussion in 'E-mail Discussions' started by n0n3, Jun 23, 2007.

  1. n0n3

    n0n3 Registered

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi

    I updated the server to WHM 11.1.0 cPanel 11.4.12-R13993 on CentOS 4.5 and since yesterday exim is rejecting all the mail. In the logfiles I have this:


    Code:
    2007-06-23 09:09:26 failed to expand condition "${perl{democheck}}" for democheck router: Undefined subroutine &main::democheck called.
    
    2007-06-23 09:09:26 no host name found for IP address 88.244.xx.xx
    2007-06-23 09:09:26 failed to expand condition "${perl{democheck}}" for democheck router: Undefined subroutine &main::democheck called.
    
    2007-06-23 09:09:26 failed to expand condition "${perl{checkspam2}}" for checkspam2 router: Undefined subroutine &main::checkspam2 called.
    
    2007-06-23 09:09:27 H=(smtp.xxxx.com) [88.244.xx.xx] sender verify defer for <xxxx@xxx.com>: lookuphost router failed to expand "${perl{mailtrapheaders}}": Undefined subroutine &main::mailtrapheaders called.
    
    2007-06-23 09:09:27 H=(smtp.xxxx.com) [88.244.xx.xx] F=<xxxx@xxxx.com> temporarily rejected RCPT <xxx@xxx.org>: Could not complete sender verify
    2007-06-23 09:09:27 unexpected disconnection while reading SMTP command from (smtp.xxxx.com) [88.244.xx.xx]
    

    I tried to update perl to 5.8.8, but it didnt solve the problem. And when I run /scripts/upcp --force the process hangs and will not continue, I let the process since yesterday in a screen and nothing didnt change.


    Code:
    [/scripts]# ./upcp --force
    Updating /scripts ...
    Sync Source: [url]http://httpupdate.cpanel.net/STABLE/scripts[/url]
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/STABLE/scripts/.cpanelsync.lock[/url] (0)....@69.72.164.152......connected......receiving......Done
    Fetching [url]http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/STABLE/scripts/.cpanelsync.bz2[/url] (0)....@69.72.164.152......connected......receiving...29%...59%...89%...100%......Done
    Done updating /scripts
    Found hostname to be xxx.xxx.com, which resolves to 83.149.xx.xx
    Hostname Virtual Host is already setup
    I tried to restore exim default settings and use eximup --force but it continues failing.
     
  2. n0n3

    n0n3 Registered

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I found that upcp --force wasnt working because yum didnt read correctly the rpmdb, so I cleaned and rebuild the rpmdb

    Code:
    # yum clean all
    # rm -f /var/lib/rpm/__db*
    # rpm -vv --rebuilddb
    # yum update
    
    After this upcp --force worked correctly and fixed the error in exim.
     
Loading...

Share This Page