Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Exim not sending emails

Discussion in 'E-mail Discussion' started by zahari4i, Jun 3, 2008.

  1. zahari4i

    zahari4i Member

    Joined:
    Jun 28, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Hi guys,

    I have a serious problem here, that sincerely, I'm not able to solve. I thought it was just something wrong with the "other" mail server but when I saw that the server is not sending email neither to yahoo or gmail, I understood it's something wrong here. So,I think the problem came up form an upgrade a couple of days a go.I received an automatic email saying that there was something wrong with the actual exim configuration and that I need to go to whm to reset the acl's to default. It wasn't working however so I tried to reset the entire configuration to defaults. This was ok, so the system was able to apply the new update/configuration (or something like this). From that time the system is not sending any mail, It returns to me like this:
    "Warning: message 1K2wuM-0005dh-SD delayed 24 hours"

    Then for 48 and 72 hours and finely, I get a Mail delivery failed.

    Going to whm-->mail queue manager and checking that actually there are a lot of emails in the queue, I tried to click on Deliver now, and what I get is this:

    Message 1K3a0M-0005Zn-Q0 is not frozen
    delivering 1K3a0M-0005Zn-Q0
    Connecting to mxrm.xxxxxxx.xx [xx.xxx.72.xx]:25 ... failed: No route to host
    LOG: MAIN
    mxrm.xxxxxxxx.xx [xx.xxx.72.xx] No route to host
    LOG: MAIN
    == yyyyyyyyyy@xxxxxxx.xx R=lookuphost T=remote_smtp defer (113): No route to host

    Return to Mail Queue


    Same thing for all the emails in the queue.

    What do you think the problem might be?


    Thanks a lot
     
    #1 zahari4i, Jun 3, 2008
    Last edited: Jun 3, 2008
  2. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,216
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    313
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Please submit a support ticket regarding this so our technical analysts can determine what is causing this and take corrective action: http://tickets.cpanel.net/submit
     
  3. zahari4i

    zahari4i Member

    Joined:
    Jun 28, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Thanks *DavidG for helping,

    however I found the solution 2 minutes ago. Updating/upgrading exim or just the configuration ( I don't remember what kind of update it was) cancelled some of configurations in exim.conf. So I remembered that before the server was using a relay mail server to send mails: Obviously it wasn't present in this new configuration, so I added:

    send_to_smart_host:
    driver = manualroute
    route_list = !+local_domains xxxx.xxxxxxxxxx.net
    transport = remote_smtp


    This did the trick.


    Thanks again,


    Sergiu
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice