Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Exim send emails but does not receive

Discussion in 'E-mail Discussion' started by Lillike, May 31, 2018.

  1. Lillike

    Lillike Member

    Joined:
    May 29, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Hungary
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I can sending email but I can NOT receive any...

    If I send email I would receive: the following message:

    Code:
    This is an automatically generated Delivery Status Notification.
    
    Delivery to the following recipients failed permanently:
    
    * ek@example.com
    * info@domain.com
    
    Reason: There was an error while attempting to deliver your message with [Subject: "válasz1"] to info@example.com. MTA xxxxxxx.prod.phx3.secureserver.net received this response from the destination host IP - 192.xxxx - 550 , 550-Please turn on SMTP Authentication in your mail client.
    550-xxxxxx.prod.phx3.secureserver.net [208.109.xx.xx]:34636 is not
    550 permitted to relay through this server without authentication.
    
    Please, advice.
     
    #1 Lillike, May 31, 2018
    Last edited by a moderator: May 31, 2018
  2. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    1,350
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Where are you sending from? Do you have SMTP authentication enabled in the mail client you're sending from?


    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Lillike

    Lillike Member

    Joined:
    May 29, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Hungary
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi, Lauren,

    Thanks for your answer.

    I use webmail of VPS and Thunderbird. At it the security settings are:
    Connection security: SSl/TLS
    Authentication method: Normal password.

    But again, the sending emails are OK. But i can NOT receive any... I tried to send an email to all clients via WHM and none of them received.
     
  4. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    1,350
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @Lillike

    I did understand that the issue was with receiving mail. Are you unable to receive mail from anywhere or are you testing with one single domain? It seems that SMTP authentication is not enabled in the mail client your using to send the mail for testing is why I am asking.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Lillike

    Lillike Member

    Joined:
    May 29, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Hungary
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Lauren,

    Sorry for misunderstanding.
    I tried to send emails from gmail to my domain1. I tried to send emails from my domain2, my domain3 to domain1 via VPS webmail. The domain1 and 2 configured same vps, domain3 configured another vps.

    On WHM' Tweak Settings I can see: Restrict outgoing SMTP to root, exim, and mailman (FKA SMTP Tweak) off.
    And in Service Manager Exim Mail Server SMTP Server enabled.

    Please, advice.
     
    #5 Lillike, Jun 1, 2018
    Last edited: Jun 1, 2018
  6. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    1,350
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    When you sent mail from gmail.com did you receive the same error? Are all MX records for the domains present on the server pointed locally? Are all the domains who's mx records point to the server located in /etc/localdomains?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Lillike

    Lillike Member

    Joined:
    May 29, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Hungary
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Okey...

    First of all the error messages are (sending feom Google to me):

    1) 550 Please turn on SMTP Authentication in your mail client. mail-wm0-f50.google.com [74.125.82.50]:36856 is not permitted to relay through this server without authentication.

    2) 550 Please turn on SMTP Authentication in your mail client. mail-wr0-f194.google.com [209.85.128.194]:40879 is not permitted to relay through this server without authentication.

    And
    /etc/localdomains: I can not find this domains.
    /etc/remotedomains: empty

    (And my domain's verified by Google.)
     
    #7 Lillike, Jun 2, 2018
    Last edited: Jun 2, 2018
  8. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    1,350
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Hi @Lillike

    In regard to this issue can you please open a ticket using the link in my signature. Once open please reply with the ticket ID so that we can update this thread with the outcome.


    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. Lillike

    Lillike Member

    Joined:
    May 29, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Hungary
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi Lauren,

    Support Request ID is: 9680081.

    Thanks for your help.
     
  10. cPanelLauren

    cPanelLauren Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Nov 14, 2017
    Messages:
    1,350
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Houston
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Thanks! @Lillike
    I did find the ticket and I'm currently watching it, as soon as there's an update to the issue I will update this thread here.


    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice