The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

exim/Sendmail error

Discussion in 'E-mail Discussions' started by ZapX.net, Jan 19, 2006.

  1. ZapX.net

    ZapX.net Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Sidman, PA
    hi,

    Anytime sendmail is called; every time exim is started, whm tries to send mail, etc, I get this error:

    Any ideas why this is? Exim is failing as a result, and WHM can't send emails.

    Thanks,
    Brandon
     
  2. anup123

    anup123 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Messages:
    897
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    This Planet
    Are u using /usr/sbin/sendmail is some script?

    Anup
     
  3. ZapX.net

    ZapX.net Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Sidman, PA
    Can you rephrase that? I don't get what you meant.
     
  4. ZapX.net

    ZapX.net Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Sidman, PA
    By the way, I should note that I've already tried /scripts/eximup a few times, and it's also failed.

    Edit:

    Here's the result of eximup; interesting.

    Brandon
     
    #4 ZapX.net, Jan 19, 2006
    Last edited: Jan 19, 2006
  5. anup123

    anup123 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Messages:
    897
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    This Planet
    logging a ticket with cpanel should/would help you on that. I thought you were using "path_to_sendmail" in some scirpt.

    Anup
     
  6. leedzinh

    leedzinh Registered

    Joined:
    May 11, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    i got same error please help me
     
  7. ZapX.net

    ZapX.net Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Sidman, PA
    hi,

    Guess I could do that, but thought maybe someone might have come across the issue before or have suggestions as to how to fix it.

    Thanks,
    Brandon
     
  8. ZapX.net

    ZapX.net Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Sidman, PA
    Fix

    hi,

    I got it fixed.

    Note to the user who said this problem was also happening for you: I'll give the fix below, but this is on FreeBSD, so it may not work if you are on another OS.

    I tried reinstalling port mail/exim through WHM. However, it complained about a missing file within security/openssl. It tried reinstalling that but the older version already existed, so it wouldn't overwrite it.

    Then in SSH, I went to /usr/ports/security/openssl
    Code:
    cd /usr/ports/security/openssl
    And used:
    Code:
    make deinstall
    Went back to whm, installed the openssl port. Then tried installing the mail/exim port again.

    Now it seems to work, and sendmail doesn't give me that error anymore. :D

    Brandon
     
Loading...

Share This Page