The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Exim System Filter Error

Discussion in 'General Discussion' started by linuxman, Jan 29, 2005.

  1. linuxman

    linuxman Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I am showing the following error message in the exim log and not sure what is causing it and where it is coming from. It does not appear to be causing any issues, but not sure where to look to fix the error message.

    Error in system filter: unknown filtering command "and" near line 87 of filter file
     
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    The system filter usually points to /etc/antivirus.exim, have you changed the contents of that file?
     
  3. Firestorm

    Firestorm Member

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    After an automated cPanel update last week, a few services failed to restart. I had the services re-installed but I still keep getting an email each hour with the following:


    Security Violations
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    Jan 30 15:03:43 srv01 spamd[21901]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 30 15:12:04 srv01 spamd[21897]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 30 15:20:24 srv01 spamd[21898]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 30 15:28:45 srv01 spamd[21899]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=1.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 30 15:37:06 srv01 spamd[21900]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 30 15:45:26 srv01 spamd[21901]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 30 15:53:47 srv01 spamd[21897]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed


    I had SpamAssassin re-installed and I also re-installed Exim but I still get an email each hour with the above. I disabled the cPanel automated installs a few days ago because every night that it would run, it would cause the ftpd service to fail. However, this email that I receive every hour is really aggravating me. Is it possible that the issue that I am experiencing is similar to the error message that you are getting? If so, is there a fix for this?
     
  4. BenThomas

    BenThomas Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, Texas USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    The spamd message is from chkservd's monitoring of spamd.
     
  5. Firestorm

    Firestorm Member

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Is there a fix for this? I never received this email before and it tells me that autolearn=failed so the chkservd doesn't like something. Every time that it checks (every hour) is triggers an automated security violation email. I have reinstalled both SpamAssassin and Exim but I can't seem to fix this problem. Any ideas? :confused:
     
  6. BenThomas

    BenThomas Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Houston, Texas USA
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    There seems to be some modifications to your system that are causing this issue. You'll need to submit a support ticket to have it resolved.
     
  7. linuxman

    linuxman Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Thanks, I have just found the error, had two calls indentical in the exim.conf folder.
     
Loading...

Share This Page