The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Exim & WHM/Cpanel 5.0 problem

Discussion in 'General Discussion' started by cosmin, Sep 6, 2002.

  1. cosmin

    cosmin Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Bucuresti
    Exim & WHM/Cpanel 5.0 problem

    In the new WHM 5 I have the next problem:


    I create a new account and the mail don't work.

    All mail sent to a e-mail address are redirected to main address. When I remove a e-mail address, the Cpanel remove all address. I can send OK mail from a mailbox. Is not stupid???

    Any sugestion?
    Thanks!
     
  2. bzaya@bigpond

    bzaya@bigpond Member

    Joined:
    Jul 12, 2002
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    exactly same problem here!
     
  3. bdraco

    bdraco Guest

    Please run /scripts/convertemail5 to ensure your mail was converted to version 5 mail.

    You can use /scripts/restoremail to backtrack any account.
     
  4. cosmin

    cosmin Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Bucuresti
    Nothing

    I run the script but... nothing. Don't make anything...

    root@dedicated [/scripts]# ./convertemails5
    root@dedicated [/scripts]#


    ...
     
  5. cosmin

    cosmin Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Bucuresti
    Wow

    Really work!

    Thank you!!!
     
  6. DuncanMcLord

    DuncanMcLord Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2001
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,
    i have the exact same problem, but my problem also is, that i am still running CPanel 4.9.0-60
    Could upgrading to the latest CPanel solve this issue?
    So far i only read that its Cpanel 5 related, but i have it now, too.
     
  7. bdraco

    bdraco Guest

    [quote:5b6404b4af][i:5b6404b4af]Originally posted by DuncanMcLord[/i:5b6404b4af]

    Hi,
    i have the exact same problem, but my problem also is, that i am still running CPanel 4.9.0-60
    Could upgrading to the latest CPanel solve this issue?
    So far i only read that its Cpanel 5 related, but i have it now, too.
    [/quote:5b6404b4af]

    Upgrading to the latest build or running the script will fix it.
     
  8. eddie

    eddie Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2001
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I tried running /scripts/convertemail5
    but I don't have it on my server.

    Where can I find it?
     
  9. bdraco

    bdraco Guest

    [quote:d302ff0765][i:d302ff0765]Originally posted by eddie[/i:d302ff0765]

    I tried running /scripts/convertemail5
    but I don't have it on my server.

    Where can I find it?[/quote:d302ff0765]

    Try running /scripts/updatenow and waiting a few min
     
  10. DuncanMcLord

    DuncanMcLord Active Member

    Joined:
    Dec 12, 2001
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    [quote:0626bdebdf][i:0626bdebdf]Originally posted by bdraco[/i:0626bdebdf]
    Upgrading to the latest build or running the script will fix it.[/quote:0626bdebdf]

    Thanks.
    Just did it and it works.
    However, those email accounts who had the problem still do not receive the emails. I had to delete and recreate them to get them to work.
    Is that correct, or is the script supposed to fix those accounts?
     
  11. moronhead

    moronhead Well-Known Member

    Joined:
    Aug 12, 2001
    Messages:
    706
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    The user have got to have addon/parked domains before he can see the drop down menu for addon/parked domains in &create email accounts&, is that right?
     
  12. dandanfireman

    dandanfireman Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 31, 2002
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I believe someone left out an s

    /scripts/convertemails5
     
  13. sodapopinski

    sodapopinski Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2001
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    [quote:fb2b498cdf][i:fb2b498cdf]Originally posted by baileysemt123[/i:fb2b498cdf]
    The mail continues to deliver to the default account even though it is specifically addressed to a live POP. I tried to &force& it to the POP by specifying the valias. It bounced. I am going to start this as a new thread because I believe that this is a deeper issue than that which was fixed on previous posts to this thread. ;)
    :D Bailey
    [/quote:fb2b498cdf]

    Same problem! Nick please do something to help us.
     
  14. pfmartin

    pfmartin Well-Known Member

    Joined:
    Aug 18, 2001
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Earth
    webmail does not work

    Webmail does not work with add-on domains that have the same username. For example,

    user1@domain.com POP
    user1@addondomain.com POP

    This tries to create the same .neomail-user1 folder when using webmail. Bad. Any ideas how to fix?
     
  15. Annette

    Annette Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Aug 12, 2001
    Messages:
    445
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I'm curious - are you actually able to log in to webmail for a pointed domain? All our testing thus far shows this is not yet functional.
     
  16. Juanra

    Juanra Well-Known Member

    Joined:
    Sep 22, 2001
    Messages:
    777
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Spain
    [quote:20cd5ef654][i:20cd5ef654]Originally posted by pfmartin[/i:20cd5ef654]Webmail does not work with add-on domains that have the same username. For example,
    user1@domain.com POP
    user1@addondomain.com POP
    This tries to create the same .neomail-user1 folder when using webmail. Bad. Any ideas how to fix?[/quote:20cd5ef654]
    http://forums.cpanel.net/read.php?TID=4445#18675
     
Loading...

Share This Page