The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fantastico Error ???

Discussion in 'General Discussion' started by map007, Feb 1, 2009.

  1. map007

    map007 Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    I have linux server. i have installed fantastico on the server and when i click on fantastico i m getting following error upper side of fantastico

    Please guide me ......

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /usr/local/cpanel/3rdparty/fantastico//includes/enc_functions.php on line 2071

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /usr/local/cpanel/3rdparty/fantastico//includes/enc_functions.php on line 2071

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /usr/local/cpanel/3rdparty/fantastico//includes/enc_functions.php on line 2071

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /tmp/cpanel_phpengine.123347.24485wfbIhJjK on line 599

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /tmp/cpanel_phpengine.123347.24485wfbIhJjK on line 604

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /tmp/cpanel_phpengine.123347.24485wfbIhJjK on line 862

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /tmp/cpanel_phpengine.123347.24485wfbIhJjK on line 863

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /tmp/cpanel_phpengine.123347.24485wfbIhJjK on line 864

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /tmp/cpanel_phpengine.123347.24485wfbIhJjK on line 865

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /tmp/cpanel_phpengine.123347.24485wfbIhJjK on line 866

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /tmp/cpanel_phpengine.123347.24485wfbIhJjK on line 867

    Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /tmp/cpanel_phpengine.123347.24485wfbIhJjK on line 868



    Thank you.
     
  2. Voltar

    Voltar Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    269
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bakersfield, California
    Is this in WHM or from within cPanel?

    Check your php.ini for disabled_functions, you probably have shell_exec listed there.
     
  3. map007

    map007 Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    When i click on Cpanel > fantastico and i m getting this error upper side on the fantastico.

    Yes i have disabled this function due to security issue.so i want to know why i m getting this error i have set this function as disable list on other servers and there is fantastico running fine without any error.

    It there any updates in WHM/Cpanel or its our server configuration problem.

    Please help me.

    Thank you.
     
  4. map007

    map007 Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    What is difference between /usr/local/lib/php.ini file and /usr/local/cpanel/3rdparty/etc/php.ini file.

    you mean to says cpanel read /usr/local/cpanel/3rdparty/etc/php.ini this php.ini file right ?

    Thank you.
     
  5. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,474
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
  6. rhenderson

    rhenderson Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    785
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Oklahoma
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I think this one is probably the one of the two you listed above. http://www.netenberg.com/forum/index.php?topic=6795.0

    Netenberg blames cPanel when in fact it should be something that thier installer checks or notes to the installing person to correct this issue. So Netenberg in several of the fourm posts tells people to seek help from cPanel.
     
  7. map007

    map007 Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    Thanks Infopro !!!

    /scripts/makecpphp this script has solved my problem..............


    Thanks a lot....
     
Loading...

Share This Page