The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fixquotas question

Discussion in 'General Discussion' started by upsforum, Jun 18, 2016.

Tags:
  1. upsforum

    upsforum Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2005
    Messages:
    446
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I used fixquotas but not work, this is my fstab file

    # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
    /dev/md2 / ext3 errors=remount-ro,usrjquota=quota.user,jqfmt=vfsv0 0 1
    /dev/md3 /home ext4 errors=remount-ro 1 2
    /dev/sda4 swap swap defaults 0 0
    /dev/sdb4 swap swap defaults 0 0
    /swapfile2 swap swap defaults 0 0
    proc /proc proc defaults 0 0
    sysfs /sys sysfs defaults 0 0
    tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0
    devpts /dev/pts devpts defaults 0 0
     
  2. Ameya Barwe

    Ameya Barwe Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2016
    Messages:
    49
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Nashik
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,

    What is the output of /scripts/fixquotas command?
     
  3. upsforum

    upsforum Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2005
    Messages:
    446
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    root@server1 [~]# /scripts/fixquotas
    Code:
    Installing Default Quota Databases......Done
    journaled quota support: kernel supports, user space tools supports (available)
    Warning virtual file systems are mounted. Quotas may be counted as double
    for users who are currently logged in. Please have jailshell users logout
    before running quotacheck in the future!
    
    All jailed users will be logged out in 60 seconds!
    
    
    Broadcast message from root@server1.hostname (Sun Jun 19 23:01:10 2016):
    
    Warning! The system is about to perform quota maintenance.
    All users will be logged out in 60 seconds.
    PLEASE Do not log back in for 30 minutes, or you may inadvertantly disable your
    account.
    jailshell: no process killed
    checking out /home/backups1
    checking out /backup
    Warning : Your system does not have a separate filesystem for backups. This may cause performance degradation during the backup process.
    /dev/md2 (already configured quotas = 1).
    Quotas will not be enabled on /home to prevent performance degradation.
    /dev/md3 (already configured quotas = 0).
    Updating Quota Files......
            quotacheck: Scanning /dev/md2 [/] quotacheck: Cannot stat old user quota file //quota.user: No such file or directory. Usage will not be substracted.
            quotacheck: Old group file name could not been determined. Usage will not be substracted.
            quotacheck: Checked 28712 directories and 639501 files
            quotacheck: Old file not found.
            done
    
    ....Done
    Quotas have been enabled and updated.
    Reading package BASIC_V2_accademianaziona
    Resetting quota for accademianaziona to 10000 M
    Reading package SMART
    Resetting quota for adriangavril to 5000 M
    Reading package BASIC_V2_aercoib
    Resetting quota for aercoib to 15000 M
    Reading package BASIC_V2
    Resetting quota for agritularcadia to 0 M
    Resetting quota for aiatsicilia to 0 M
    Reading package START
    Resetting quota for ajjaqzgn to 2000 M
    Resetting quota for alessandravaller to 5000 M
    Reading package MINI_V2
    Resetting quota for allegra to 5000 M
    Resetting quota for ambrosin to 0 M
    Resetting quota for amfxywla to 2000 M
    Resetting quota for amubmvu to 0 M
    Resetting quota for annanto to 5000 M
    Reading package MINI_V2_anodica
    Resetting quota for anodica to 5000 M
    Resetting quota for antonioc to 0 M
    Resetting quota for antoniom to 5000 M
    Resetting quota for apasco to 5000 M
    Reading package Hosting_Ill
    Resetting quota for apkonmcm to 0 M
    Resetting quota for aqlzgzqw to 0 M
    Resetting quota for asacncga to 5000 M
    Resetting quota for astrajhr to 5000 M
    ...
    ...
    ...
    
     
    #3 upsforum, Jun 19, 2016
    Last edited by a moderator: Jun 19, 2016
  4. twhiting9275

    twhiting9275 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 26, 2002
    Messages:
    538
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    That's no indication of something not working at all. It's pretty normal if you don't have quotas enabled before you start running that.
     
  5. upsforum

    upsforum Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2005
    Messages:
    446
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Should I change this?

    /dev/md2 / ext3 errors=remount-ro,usrjquota=quota.user,jqfmt=vfsv0 0 1
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    654
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    The entry looks fine if you want quotas enabled, however could you elaborate further on the specific issue you are facing? For instance, is disk space usage not calculated correctly, or are you simply attempting to ensure your /etc/fstab file is properly configured?

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page