forwarders not working for google app emails

Monstro1409

Registered
Apr 6, 2015
1
0
1
Mexico
cPanel Access Level
Website Owner
hi, well my problem is i have a primary domain mydomain.mx and a parked domain mydomain.com.mx and i was forwarding 3 emails from [email protected] to mail.mydomain.mx that is linked to google apps. all was working has intented but my server provider migrate the server to a new one and the forwarders stop working, but only the forwarders that send to a google apps email i have tried to forward from both .com.mx and .mx to a normal gmail account and works correctly even if i forward from .com.mx to a non google apps .mx and then to a normal gmail. The server admin said first that maybe a spamhaus problem since was black listed but now is not blacklsited and i still have the same problem, the server admin there is not a problem at their end and offer me a terminate and recreate account but i dont know if when he restore the full account backup the problem will still be in place. Any idea what can i do? what can i tell him to do?
 

danrussell

Well-Known Member
Nov 5, 2014
61
4
58
cPanel Access Level
Root Administrator
Hi :),

Get the mail logs from your hosting provider for the Forwarded emails from .mx to .com.mx, then can make sure if its getting sent from the server to Google.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,904
2,237
463
Hello,

Could you have your provider review /var/log/exim_mainlog when the delivery fails to verify the exact reason for the failure?

Thank you.
 

Simone Ramella

Registered
Aug 5, 2015
1
0
1
Italy
cPanel Access Level
Website Owner
It's been some months since this thread was started and hopefully Monstro1409 found a fix for this problem. I landed here for I had exactly the same issue with my cPanel not forwarding anymore to my Google Apps email right after a server migration. For those out there running into the same problem, after some talking with my hosting provider customer assistance and the Gmail support staff, all very kind and supportive, a technical operator at KnownHost pointed out that my Google Apps domain was configured for local delivery on my VPS.

Indeed, cPanel occasionally fails to correctly detect when a domain has remote mail exchangers when building the MTA configuration, and that appears to have happened in my case. So the KnownHost operator explicitly set the domain to have a remote mail exchanger, under WHM->Home->DNS Functions->Edit DNS Zone->mydomain.com and my cPanel mail forwarding started working again as expected.
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,904
2,237
463
I'm happy to see the issue was addressed. Thank you for updating us with the outcome.