The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ftp Access help.

Discussion in 'General Discussion' started by quang, Nov 6, 2006.

  1. quang

    quang Registered

    Joined:
    Nov 6, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Heres the story.

    I have a server that I log into using internet explorer. I type "ftp://name@site.com" and then prompted with a log in screen. I then log in. Everything works fine for me.

    Now heres the problem.

    I want to give my buddy some space on my ftp to start learning web-design. So I went to add ftp, and it gave him a location "site.com/buddy". I even gave him a starter index. Now here's where i'm confused. How does he login into this?

    When I try ftp://buddy@site.com and then prompted with the log in screen, nothing happens. It just acts as if the password is incorrect. I then tried ftp://buddy.password@site.com and got nothing. Followed that with buddy@site.com/buddy. And that didn't work.

    I also gave him a sub-domain of buddy.site.com. Then tried logging into his ftp through ftp://buddy@buddy.site.com and then it just caught my computer on fire.

    Any help would be greatly appreciated.

    Shane eckel.
     
  2. dragonbooster

    dragonbooster Active Member

    Joined:
    Oct 4, 2006
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi Shane,

    After creating the ftp account. In browser type:

    URL : ftp://buddy@site.com
    In login prompt you need to put the follwing username
    Username : buddy@site.com
    Password : password

    Kindly try this.

    Thanks
     
  3. Kerstin

    Kerstin Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2005
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Berlin
    Why you don`t use the command box ? There are some problems with any browsers to access with ftp to a site. It can happens that some acces rights or settings on your web browser or file system causing the effect.
    I belive you can use the synthax and the usrname and pwd in the url.
    I must look for the correct synthax. You should have acces to your page.

    URL ftp://username : pwd | buddy@site.com
    Type
    ftp
    username
    password
    binary

    Help for command tools
     
    #3 Kerstin, Nov 11, 2006
    Last edited: Nov 11, 2006
  4. soisix

    soisix Member

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I am having a similar problem now aswell - think this could be related to the FC5 issue

    I have tried and I know I am using the correct username/ password.

    its almost as if cpanel has not updated the FTP userdatabase

    ANyone know where that is, so I can check myself

    Thanks
     
Loading...

Share This Page