The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

FTP unreliable since WHM 11

Discussion in 'General Discussion' started by sallen812, Jun 11, 2007.

  1. sallen812

    sallen812 Member

    Joined:
    Oct 20, 2005
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I noticed something was wrong. I couldn't create new accounts. My IT people fixed the account issue but now I have unreliable FTP.

    FTP is no longer reliable on my server since it was upgraded to WHM 11. It has been rolled back to WHM 10.8. But now the problem is still there. Some clients can't ftp at all. Others have intermittent FTP. I have clients that have not been able to FTP for over 24 hours and are pissed. What is up with WHM 11? Why is FTP no longer reliable? Any one else have this problem with WHM 11? There are 109 accounts on the server and I don’t have time to check each account. It took less than an hour to mess up the FTP. Isn’t there a way to fix this with out logging into 109 accounts.

    How responsive is WHM/Cpanel support when you submit a ticket. I’m about at that point. My IT people have been trying for 24 hours to fix this and have not.

    Any one else notice flaky ftp since WHM 11?
     
    #1 sallen812, Jun 11, 2007
    Last edited: Jun 11, 2007
  2. mohit

    mohit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sticky On Internet
    hi,
    what is the error code you get upon making a connection ?
    do you see it as working in the service status page ?

    without error log No one can imagine what exactly be your problem, it doesn't seems to be version 11 bug till now. IMHO

    consult your server provider to help u.

    see ya,
    mohit
     
  3. sallen812

    sallen812 Member

    Joined:
    Oct 20, 2005
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    FTP log trying to ftp to account ftp://206463.com

    Status: Connecting to 208.109.110.33 ...
    Status: Connected with 208.109.110.33. Waiting for welcome message...
    Response: 220---------- Welcome to Pure-FTPd [TLS] ----------
    Response: 220-You are user number 1 of 50 allowed.
    Response: 220-Local time is now 10:53. Server port: 21.
    Response: 220-IPv6 connections are also welcome on this server.
    Response: 220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.
    Command: USER host463
    Response: 331 User host463 OK. Password required
    Command: PASS *****
    Response: 230-User host463 has group access to: host463 wheel
    Response: 230 OK. Current restricted directory is /
    Command: SYST
    Response: 215 UNIX Type: L8
    Command: FEAT
    Response: 211-Extensions supported:
    Response: EPRT
    Response: IDLE
    Response: MDTM
    Response: SIZE
    Response: REST STREAM
    Response: MLST type*;size*;sizd*;modify*;UNIX.mode*;UNIX.uid*;UNIX.gid*;unique*;
    Response: MLSD
    Response: ESTP
    Response: PASV
    Response: EPSV
    Response: SPSV
    Response: ESTA
    Response: AUTH TLS
    Response: PBSZ
    Response: PROT
    Response: 211 End.
    Status: Connected
    Status: Retrieving directory listing...
    Command: PWD
    Response: 257 "/" is your current location
    Command: TYPE A
    Response: 200 TYPE is now ASCII
    Command: PASV
    Response: 227 Entering Passive Mode (208,109,110,33,202,23)
    Command: LIST
    Error: Transfer channel can't be opened. Reason: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.
    Error: Could not retrieve directory listing
    Command: TYPE A
     
  4. sallen812

    sallen812 Member

    Joined:
    Oct 20, 2005
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Here is another account that will not FTP properly since sunday morning

    Status: Connecting to vashondogs.com ...
    Status: Connected with vashondogs.com. Waiting for welcome message...
    Response: 220---------- Welcome to Pure-FTPd [TLS] ----------
    Response: 220-You are user number 3 of 50 allowed.
    Response: 220-Local time is now 10:56. Server port: 21.
    Response: 220-IPv6 connections are also welcome on this server.
    Response: 220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.
    Command: USER dogs
    Response: 331 User dogs OK. Password required
    Command: PASS *****
    Response: 230-User dogs has group access to: dogs
    Response: 230 OK. Current restricted directory is /
    Command: SYST
    Response: 215 UNIX Type: L8
    Command: FEAT
    Response: 211-Extensions supported:
    Response: EPRT
    Response: IDLE
    Response: MDTM
    Response: SIZE
    Response: REST STREAM
    Response: MLST type*;size*;sizd*;modify*;UNIX.mode*;UNIX.uid*;UNIX.gid*;unique*;
    Response: MLSD
    Response: ESTP
    Response: PASV
    Response: EPSV
    Response: SPSV
    Response: ESTA
    Response: AUTH TLS
    Response: PBSZ
    Response: PROT
    Response: 211 End.
    Status: Connected
    Status: Retrieving directory listing...
    Command: PWD
    Response: 257 "/" is your current location
    Command: TYPE A
    Response: 200 TYPE is now ASCII
    Command: PASV
    Response: 227 Entering Passive Mode (208,109,110,33,13,255)
    Command: LIST
    Error: Transfer channel can't be opened. Reason: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.
    Error: Could not retrieve directory listing
    Command: TYPE I

    Any clues on what is happening?

    I'm using File zilla
    If I let it retry a couple of times it eventually goes through but not reliably all the times.
     
    #4 sallen812, Jun 11, 2007
    Last edited: Jun 11, 2007
  5. mohit

    mohit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sticky On Internet
    hello,
    try this solution
    Under advanced, try connecting with "active mode" instead of "passive mode"...

    see ya,
    mohit
     
  6. sallen812

    sallen812 Member

    Joined:
    Oct 20, 2005
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    OK found that will give it a try and post results.

    Yes that worked. Switching to "Active Mode" in File Zilla. But what changed and where? Was this because of WHM 11. Somthing Godaddy did (thats where the server is) This does not fix the issue for clients that are using IE to FTP. Some clients are cheap and just want to FTP through IE. What changed to and can I change it back?

    Thanks for the help
     
    #6 sallen812, Jun 11, 2007
    Last edited: Jun 11, 2007
  7. sallen812

    sallen812 Member

    Joined:
    Oct 20, 2005
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    So things are back to normal.

    If this problem happens to you.

    See if you can FTP in using an FTP client that supports "Active Mode". If you can then check the config on the server for FTP see if the ports are setup right for “Passive Mode”. Yes you will have to shell in or have your support people do it.
     
    #7 sallen812, Jun 11, 2007
    Last edited: Jun 11, 2007
  8. synergy

    synergy Member

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm now having this exact same problem.

    I was uploading fine earlier, had no trouble until the connection timed out. After that I was unable to reconnect to any FTP accounts.

    I'm using CSF, tried disabling it as a fix but no joy.

    I've tried the switch between passive and active, even tried switching from Pure-ftpd to Proftpd then back again too.

    At no point up until the error had I changed any configurations on my server, seems strange that this would suddenly happen.

    I'm wondering if perhaps I have had a temporary ban from my DC's in house firewall?

    If anyone has any advice then I'd be grateful to hear it.
     
  9. synergy

    synergy Member

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Okay, I just realised I had APF and BSD still installed (altho inactive) and removed both and the problem seems to be fixed.

    I'm guessing I had a cron entry that somehow restarted APF.
     
Loading...

Share This Page