The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

GD with FreeType

Discussion in 'General Discussion' started by tsigo, Aug 18, 2003.

  1. tsigo

    tsigo Member

    Joined:
    May 4, 2003
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm trying to get PHP to have GD with FreeType support.

    I run /scripts/easyapache, choose option 6 and enable both GD and FreeType, among other things.

    When it rebuilds, GD is enabled but FreeType is nowhere to be found.

    Code:
    checking for GD support... yes
    checking for the location of libjpeg... /usr/local
    checking for the location of libpng... /usr
    checking for the location of libXpm... /usr/X11R6
    checking for FreeType 1.x support... yes
    checking for FreeType 2... /usr
    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  2. tsigo

    tsigo Member

    Joined:
    May 4, 2003
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Anybody? I really need FreeType.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  3. tAzMaNiAc

    tAzMaNiAc Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2003
    Messages:
    559
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sachse, TX
    It's there already and compiled.. Didn't you see?

    checking for FreeType 1.x support... yes
    checking for FreeType 2... /usr

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  4. tsigo

    tsigo Member

    Joined:
    May 4, 2003
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Yes I saw, that's why I posted those lines. Regardless of those, it doesn't show up with FreeType support in phpinfo() - and thus the problem.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     

    Attached Files:

    • gd.png
      File size:
      9.7 KB
      Views:
      238
  5. tsigo

    tsigo Member

    Joined:
    May 4, 2003
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I recompiled again and enabled some modules I hadn't previously

    - Curl with SSL
    - Openssl
    - Gettext

    And now it shows up. Who knows.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  6. postcd

    postcd Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    624
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Thanks for the info, you saved me. Now it works also.
     

Share This Page