The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

getfeaturelist does not list all features?

Discussion in 'cPanel Developers' started by nesanjoseph, Dec 20, 2011.

  1. nesanjoseph

    nesanjoseph Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    I was trying to get the list of features available in cPanel using call "getfeaturelist". But in the output XML received, I could not see many features in the XML content. I added a new cPanel plugin and I could see that in WHM console (in feature list), but not in the XML returned by getfeaturelist. Am I missing something or this is the expected behavior?

    Many thanks,
    Nesan Joseph R.
     
  2. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Your cPanel Plugin, when you go to edit a Feature List in WHM (WHM -> Packages -> Feature Manager), is it listed there?
     
  3. nesanjoseph

    nesanjoseph Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Yes. It is listed there.
     
  4. nesanjoseph

    nesanjoseph Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    I am able to see the plugin I installed in WHM console (in feature manager), but it is not getting listed when using the API call getfeaturelist. Is there a way I can check through API if a plugin is installed or not by giving the plugin name? Or by seeing a location ? any other workaround?

    Many thanks,
    Nesan Joseph R.
     
  5. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hmm, that's an inconsistency. I recommend getting a ticket in about this so we can investigate more closely as we may need to fix something in our code - feel welcome to post or PM me your ticket number once it's in the system.
     
  6. nesanjoseph

    nesanjoseph Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    I contacted the support and they confirmed there is no issue in the API call. "getfeaturelist" gets the list from the WHM master feature list whereas I was expecting my cPanel plugin (dynamicui) to be listed in that API request! :cool:

    Regards,
    Nesan Joseph R.
     
Loading...

Share This Page