Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Getting Rid of /~username

Discussion in 'General Discussion' started by jotto, Jul 10, 2004.

  1. jotto

    jotto Registered

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    I would like to test my shopping cart before DNS propagation but the XX.XX.XXX.X/~username is messing me up. In looking in the Tweak Security settings I came across:
    mod_userdir Protection
    Is there a way to modify this so I can go directly to the domain by using the dedicated IP without the /~username?
    The provided directions are not very clear, can someone tell me exactly how to get rid of this problem before I change my DNS pointers????
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. eth00

    eth00 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 30, 2003
    Messages:
    723
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    168
    Location:
    NC
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    If you have an ip based site http://ip will bring you to the site.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. jotto

    jotto Registered

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Yes it is an IP based site, I have 11 dedicated and only using 3 of them.
    WHen I go direct to the IP without the /~username on the end I get the default "No website configured at this address" page????
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. eth00

    eth00 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 30, 2003
    Messages:
    723
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    168
    Location:
    NC
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It is not an ip based site then, it is a named based site.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. jotto

    jotto Registered

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    That makes sense, maybe I set it up wrong, it is the only site at that IP, there is also a paked domain.
    How do I correct it so that it will come up with just the IP?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. jotto

    jotto Registered

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Problem Solved!!!
    I moved it off the main IP and it is now resolving just with the IP and no /~username
    Thank you for the hints!!!!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. RandyO

    RandyO Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    For setup and testing carts like that I often just modify the "hosts" file on the local workstation. Saves having to mess with IP changes etc.

    c:\%windir%\system32\drivers\etc\hosts

    127.0.0.1 localhost <-existing entry
    xxx.xx.xx.xxx domain <-shared IP
    xxx.xx.xx.xxx www.domain
     
    #7 RandyO, Jul 11, 2004
    Last edited: Jul 11, 2004
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice