The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Getting spamd failed but i turned spamd off?

Discussion in 'General Discussion' started by hostultra, Apr 7, 2005.

  1. hostultra

    hostultra Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2002
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Two days ago i turned off spamassassin and spamd from WHM.
    Ever since then im getting email every few minutes "spamd failed @ Thu Apr 7 15:10:03 2005. A restart was attempted automagicly."

    How do i stop cpanel from trying to restart spamd?
     
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Restart chkservd:

    /etc/init.d/chkservd restart
     
  3. AndyReed

    AndyReed Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 29, 2004
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Minneapolis, MN
    If nothing works to stop CPanel/WHM email about "SPAMD Failed", try rebooting the server.
     
  4. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    There's no need to reboot at all. If restarting chkservd does not work, you just have to delete:

    /var/run/chkservd/spamd

    Then restart chkservd again. The only reasons for a reboot are really for kernel upgrades and hardware changes.
     
  5. terofot

    terofot Registered

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    No changes made but we still get this error!

    We haven't changed anything on our server with spam assassin and spamd but started getting these same messages yesterday. We've had about 6 or so emails since then. Is this from a cpanel update or ? And how can we fix this?

    Thanks!
     
Loading...

Share This Page