Google Compute Engine - Having problems

whosjose

Registered
Mar 28, 2013
2
0
1
cPanel Access Level
Root Administrator
Hey,

I'm sorta stuck here and I'm pretty sure I tried out all options. cPanel on Google's Compute Engine is not possible, or am I wrong?

I recently saw the post Can I Install cPanel with Google Compute Engine? | cPanel Blog which is pretty recent. I followed instructions as they were all pretty straight forward.

As I one of the steps are to start opening the ports that are necessary for cPanel, I start receiving errors on the default ports of cPanel. 2082,2083,2086,2087

What I found strange is after reading multiple of articles saying that SMTP ports are blocked automatically, those were able to be open...strange

My question here is if anyone has successfully installed and create accounts while using Google's Compute Engine and if so how did you do it?

Thanks for all your help
Code:
// Ports Opened //
20 FTP TCP I/O
21 FTP TCP I/O
22 SSH TCP I
37 rdate TCP O
43 whois TCP O
53 bind TCP/UDP I/O
80 http TCP I/O
110 POP3 TCP I
113 ident TCP O
143 IMAP TCP I
443 https TCP I

// Ported opened - Not suppose to //
25 SMTP TCP I/O
26 SMTP TCP I/O

// Ports Blocked //

465 SMTP,SSL,TLS TCP/UDP I/O
783 ApacheSpamAssassin TCP/UDP I/O
873 rsync TCP/UDP O
993 IMAPSSL TCP I
995 POP3SSL TCP I
2073 RazorScanner O
2077 WebDAV TCP I/O
2078 WebDAVSSL TCP I/O
2079 CalDAV TCP I/O
2080 CalDavSSL TCP I/O
2082 cPanel TCP I
2083 cPanelSSL TCP I
2086 WHM TCP I
2087 WHMSSL TCP I
2089 cPanelLicensing TCP O
2095 Webmail TCP I
2096 WebMail SSL TCP I
3306 MySQL TCP I
 

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,910
2,213
363
As I one of the steps are to start opening the ports that are necessary for cPanel, I start receiving errors on the default ports of cPanel. 2082,2083,2086,2087
Hello :)

Could you let us know the specific error messages you are receiving, and what steps you are taking to reproduce these error messages?

Thank you.
 

whosjose

Registered
Mar 28, 2013
2
0
1
cPanel Access Level
Root Administrator
i.imgsafe.org/62a489d.png
I get that same error on all the default ports for cPanel and on the others as well.

Steps to reproduce error

1) Create VM Instance
2) Edit VM Instance
3) Go to where it says Network and click on default
4) Click add Firewall Rule
5) Here is where you enter the details on the port. Sources I entered to allow from any source.
 
Last edited by a moderator: