The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed?

Discussion in 'General Discussion' started by Firestorm, Jan 19, 2005.

  1. Firestorm

    Firestorm Member

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    A few days ago cPanel ran an automated update that blew a few things up. I had to have several services re-installed including SpamAssassin and Exim. The problem is, I am still receiving an hourly email that contains the following:



    Security Violations
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=
    Jan 19 15:04:34 srv01 spamd[15426]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=1.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 19 15:12:54 srv01 spamd[15422]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 19 15:21:15 srv01 spamd[15423]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 19 15:29:35 srv01 spamd[15424]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 19 15:37:55 srv01 spamd[15425]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 19 15:46:16 srv01 spamd[15426]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed
    Jan 19 15:54:36 srv01 spamd[15422]: result: Y 997 - ALL_TRUSTED,DNS_FROM_AHBL_RHSBL,GTUBE scantime=0.1,size=834,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=failed



    Does anyone know what this means? I get an email with this every hour and it is driving me crazy! :eek: Anyone know how to fix this?
     
  2. Firestorm

    Firestorm Member

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Does anyone have any ideas?

    Has anyone else run into this problem?
     
  3. mctDarren

    mctDarren Well-Known Member

    Joined:
    Jan 6, 2004
    Messages:
    664
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    New Jersey
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Don't get the email but I do see this in my logs. Searching the web yields no answer, but it might be fairly new. Hopefully someone "in the know" will see this and respond.
     
  4. Firestorm

    Firestorm Member

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I agree, it would certainly be nice if someone in the know would respond. I receive an email every hour with the error and it is really aggravating me. The odd thing is that all of my searches for an answer have rendered nothing nor any comments from the more tech savvy admins. I would have thought that others would have run into this as well since the problem came from an automated cPanel update.
     
  5. mctDarren

    mctDarren Well-Known Member

    Joined:
    Jan 6, 2004
    Messages:
    664
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    New Jersey
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Well, my guess is that this is a monitor running and testing that SpamAssasin is working. The 'GTUBE' phrase, according to the Exim website, is used with SA as a test for marking spam -- much like the Eicar virus test if you are familiar with that. Any mail with that marker phrase is flagged. So it could be that spamd is simply checking to be sure scan is functioning.

    The "Security Violations" message in your hourly email is the only thing that would make me think otherwise, though. Have to do some more digging this evening to see if I can find more info...
     
  6. Firestorm

    Firestorm Member

    Joined:
    Nov 24, 2004
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1

    Whatever it is, it is running every hour which triggers the Security Violation email. Before the automated cPanel update blew stuff up, I never received a Security Violation email every hour with the "GTUBE" errors. My server is installed with all of the "standard" apps so how is it possible that a routine automated cPanel update blew me up and no one else? I have noticed however, more posts about "spamd" failing. This was one of the problems that I had from the update last week so it must be hitting other people throughout the week.

    If you find anything about a solution, please post.
     

Share This Page