Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

had you ever install net-snmp on cpanel server ?

Discussion in 'General Discussion' started by aqjedd, Feb 19, 2010.

  1. aqjedd

    aqjedd Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    i want to install net-snmp on my whm/cpanel server under centos 5.3(5.4),

    had you ever install it ?


    thanks
     
  2. ffeingol

    ffeingol Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Nov 9, 2001
    Messages:
    215
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    318
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Yup. Never had an issue. We use SNMP for monitoring.
     
  3. aqjedd

    aqjedd Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    do you install via whm ? or install it manually ?thanks
     
  4. ffeingol

    ffeingol Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Nov 9, 2001
    Messages:
    215
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    318
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    We just do yum install net-snmp.
     
  5. aqjedd

    aqjedd Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    do you also use cacti on the server to monitor other device/server's bandwidth ?thanks
     
  6. aqjedd

    aqjedd Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    51
    does your cacti can show /usr/local/bin/snmpwalk well?

    becuase i run yum install net-snmp,

    but those are still wrong.


    thanks
     
  7. ffeingol

    ffeingol Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Nov 9, 2001
    Messages:
    215
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    318
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    You have to do more than just run the install. You have to configure SNMP and then start the SNMP service.
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice