The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Has anyone Asterisk installed on their server?

Discussion in 'General Discussion' started by davidcs66, Mar 25, 2010.

  1. davidcs66

    davidcs66 Registered

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    CPanel team installed Teamspeak3 for me through the CPGS and I would like to try Asterisk, but it's not supported by the CPanel team. Anyone has got it installed on their server? Any suggestion about installing it?
     
  2. m4rc3

    m4rc3 Active Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    It will be a pain to have asterisk on a cpanel box.

    Asterisk 1.2 require us to run the web server process as the same user as asterisk, and it's much easier to run apache as asterisk than the other way around.


    I guess one could take the time to install it independently and make asterisk run as nobody, but there will be other implications regarding virtualhosts, php config, etc that could mess things up.

    If you really need to have asterisk, the best thing would be to have a dedicated box for it.

    If you still like to try this out you can check this out:
    FreePBX Production Install Guide (CentOS v5.x, Asterisk v1.4.x, FreePBX v2.4.x) | PowerPBX.org
     
    #2 m4rc3, Mar 26, 2010
    Last edited: Mar 26, 2010
  3. davidcs66

    davidcs66 Registered

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks for the information m4rc3! ;)
     
  4. m4rc3

    m4rc3 Active Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Anytime davidcs66 :)
     
Loading...

Share This Page