Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

HELP: Add an A Entry for your Hostname

Discussion in 'General Discussion' started by MakassarNET, Mar 15, 2005.

  1. MakassarNET

    MakassarNET Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Everytime i login to WHM root, I always show a popup "Add an A Entry for your Hostname" and everyday I receive an email about that my hostname IP is missconfigure. Can anyone help please?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. flash7

    flash7 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Hello,

    if your hostname is server1.yourdomain.com
    WHM -> DNS Functions -> Edit a DNS Zone -> yourdomain.com
    then add:

    server1 14400 A xxx.xxx.xx.xx
     
  3. MakassarNET

    MakassarNET Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    The problem is, everytime i Add an Entry for Hostname, then I check in the DNS Zone, I coudn't find it. It seems there was something problem with the DNS.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. flash7

    flash7 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Try this:

    Code:
    pico /var/named/yourdomain.com.db
    just add:
    Code:
    server1 14400 A xxx.xxx.xx.xx
    save the file and type
    Code:
    service named restart
    let me know :)
     
  5. MakassarNET

    MakassarNET Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Yes, that has been added but nothing happen. I also just create a new DNS Zone for the server hostname manualy from SSH and now its recorded in WHM. But I don't know if this is working or not. Cause even the zone already exist and I try to "Add an Entry For Hostname" it didn't say that the zone already exist which is normaly does. So I think there is a problem with my DNS.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. flash7

    flash7 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    if you have a zone like: server1.yourdomain.com.db , delete then repeat step above for yourdomain.com.db
     
  7. MakassarNET

    MakassarNET Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Again, nothing happen after I did that.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. flash7

    flash7 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    service cpanel restart

    :D
     
  9. MakassarNET

    MakassarNET Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    I have restart cpanel and bind twice and check the hostname but this is what i got.

    root@toraja [~]# host toraja.mksnet-tech.com
    Host toraja.mksnet-tech.com not found: 3(NXDOMAIN)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. flash7

    flash7 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Hi,

    check this file: /etc/hosts
    Code:
    127.0.0.1          localhost
    xxx.xxx.xx.xx   server1.yourdomain.com server1 localhost.localdomain
    
     
  11. flash7

    flash7 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    also check /etc/localdomains

    Code:
    server1.yourdomain.com
    
     
  12. flash7

    flash7 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice