HELP! Email not sending from server / 550 - Verification/Sender failed

doulos61

Well-Known Member
Dec 13, 2006
46
0
156
Started having email issues on my server last Friday. Several clients reported that the Mailer-Daemon was bouncing back emails. SO I tried of two different hosted accounts to send email with a test account I set up. I got the same result off of both, even after restarting Exim. Here is the bounce back email -

Code:
Subject:  Mail delivery failed: returning message to sender 

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

  [email protected]
    SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<[email protected]>:
    host sx.com [209.xxx.xxx.xxx]: 550-Verification failed for <[email protected]>
    550-No Such User Here"
    550 Sender verify failed

------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

Return-path: <[email protected]>
Received: from localhost ([127.0.0.1])
        by server1.com with esmtpa (Exim 4.69)
        (envelope-from <[email protected]>)
        id 1R3FkQ-0001PN-6f
        for [email protected]; Mon, 12 Sep 2011 18:16:43 -0500
Received: from 99.xxx.xxx.xxx ([99.xxx.xxx.xxx]) by 64.xxx.xxx.xxx (Horde
 Framework) with HTTP; Mon, 12 Sep 2011 18:17:06 -0500
Message-ID: <[email protected]>
Date: Mon, 12 Sep 2011 18:17:06 -0500
From: [email protected]
To: [email protected]
Subject: Email test2
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain;
 charset=ISO-8859-1;
 DelSp="Yes";
 format="flowed"
Content-Disposition: inline
Content-Transfer-Encoding: 7bit
User-Agent: Internet Messaging Program (IMP) H3 (4.3.9)

Email from cpanel off of the server
Any suggestions would be grreatly appreciated.
Thanks,
D
 

cPanelTristan

Quality Assurance Analyst
Staff member
Oct 2, 2010
7,606
33
238
somewhere over the rainbow
cPanel Access Level
Root Administrator

doulos61

Well-Known Member
Dec 13, 2006
46
0
156
Tristan -

I ran the command, and sent another email. I got the same results with both accounts.

D
 

cPanelTristan

Quality Assurance Analyst
Staff member
Oct 2, 2010
7,606
33
238
somewhere over the rainbow
cPanel Access Level
Root Administrator
You are going to need to post the results of running the command, since the point of the command is to see what it outputs. It isn't a command to fix the issue but to diagnose the issue.
 

cPanelTristan

Quality Assurance Analyst
Staff member
Oct 2, 2010
7,606
33
238
somewhere over the rainbow
cPanel Access Level
Root Administrator
Could you provide the actual email address here or message it to me? I want to run the command on my own machine to see the results. In fact, if you could provide both email addresses that would be dandy.
 

doulos61

Well-Known Member
Dec 13, 2006
46
0
156
It appears that there was an issue with my VPS that my provider still has yet to answer. However, I thought i'd post what part of the problem was -

Server A has an issue with email account bounceback
Server A has to domains that have two test email accounts set up to troubleshoot mail issues.
Email accounts are used to send test email to an address that is on Server B

Server B host the target email address for sending the emails.
Server B has host the new builds for the two domains on currently hosted by (A) with no email accounts created yet.

Reason for the email error
Server A sends the email to Server B
Server B gets it and says, Yes; those domains are on me server, let me vailidate the emails account
There are no email accounts created for the two domains on server B
Server B was unable to verify user and rejects the query
Server A recieves Mailer Daemon reject and stupid admin (me) thinks it is a reject from Server A

If I so wouldn't have to learn the hard way ;D
D
 

albatroz

Well-Known Member
Mar 6, 2003
354
3
168
Virtual Orbis / Peru
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello Tristan,
I am having a similar issue so I hope you can help me.

In my case we get that error when users from a customer's main domain (domain.com) try to send emails
to email addresses at a subdomain (g1.domain.com) or viceversa.

It happens that I have subdomain configured at Google Apps (g1.domain.com) and
have some aliases on CPanel are configured to forward emails to the subdomain at Google Apps.

Something like this:
[email protected] -> forwards to -> [email protected]

I tried the commands suggested above and got the following error messages:

[email protected] [~]# exim -bt [email protected]
[email protected] is undeliverable: No Such User Here
[email protected] [~]# exim -bt [email protected]
LOG: MAIN
lowest numbered MX record points to local host: domain.com (while routing <[email protected]>)
[email protected] cannot be resolved at this time: lowest numbered MX record points to local host
 

cPanelTristan

Quality Assurance Analyst
Staff member
Oct 2, 2010
7,606
33
238
somewhere over the rainbow
cPanel Access Level
Root Administrator
When a domain needs to route emails remotely rather than locally because the MX aren't pointing to the machine, that domain needs to be in /etc/remotedomains and removed from /etc/localdomains files.
 

albatroz

Well-Known Member
Mar 6, 2003
354
3
168
Virtual Orbis / Peru
cPanel Access Level
Root Administrator
Hello,
I tried your tip but it didn´t work, so I am opening a support ticket.
The number is: 2889682

When a domain needs to route emails remotely rather than locally because the MX aren't pointing to the machine, that domain needs to be in /etc/remotedomains and removed from /etc/localdomains files.
 

activa

Well-Known Member
May 23, 2006
212
0
166
Morocco
cPanel Access Level
Root Administrator
i have the same isseu after moving to new vps , all the account give the same error

sender verify fail for <[email protected]>: No Such User Here"

i should delete the email accunt and recreate it to make it working ,

but i can't do this for all websie , is more than 200 website !!!!

any other fix possible ?
 

comeran

Member
Nov 25, 2008
9
0
51
This seems to be caused from the same bug that has been posted about here where after migrating an account mail can't be sent or received. It can be fixed by adding a forwarder. I had to add then delete forwarders on all migrated domains to get their email to work.

-When sending from a client it would give the unable to authenticate error.
-When sending from webmail it would give no such user error even though the account HAS to be there we are in the accounts webmail!
-When mail was sent to them it would give no such domain bounceback
-When sent from one account to another from the same server it would give no such user bounceback

All of this was fixed from the add/remove forward deal.

Now I have 1 issue left, even though the accounts work my SpamExperts filter isn't working for all of the migrated accounts. I am hoping to find someone that knows what causes these symptoms so I can repair it. The mail comes in and out but the SpamExperts filter doesn't report seeing any mail for incoming/outgoing emails. This only happens with the accounts that had this bug so adding then removing a forwarder isn't fixing everything just relieving a symptom.

Anyone have a firm handle on this bug?

Other posts that seem to be from the same bug:
http://forums.cpanel.net/f43/no-such-user-here-325061.html
http://forums.cpanel.net/f43/help-email-not-sending-server-550-verification-sender-failed-232411.html
http://forums.cpanel.net/f43/virtual_aliases-via-virtual_aliases-router-forced-address-failure-after-migration-327682.html