The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

help me trojan and mail server config

Discussion in 'E-mail Discussions' started by preleaf, Oct 22, 2004.

  1. preleaf

    preleaf Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    my sever have trojan how to scan it and annihilate it .additionaly ,i cant received mail from any another Email address .Must I how to config mailserver? Pls help me!Thank you so much
     
  2. preleaf

    preleaf Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    root@host [/etc/rc.d/init.d]# ./exim restart
    Shutting down clamd: [ OK ]
    Shutting down exim: [ OK ]
    Shutting down antirelayd: [ OK ]
    Shutting down spamd: [FAILED]
    Starting clamd: [ OK ]
    Starting exim: [ OK ]
    Starting exim-smtps: [ OK ]
    Starting antirelayd: [ OK ]
    why Shutting down spamd: [FAILED] how to correct it .It is ieffect to received mail or send mail on my system.Pls help me.thanks!
     
  3. Sheldon

    Sheldon Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Canada
    # service exim restart
    # /scripts/updatenow
    # /scripts/fixeverything
    # /scripts/upcp --force

    run those.
     
  4. preleaf

    preleaf Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    When i send mail from yahoo then i received this information:
    Message from yahoo.com.
    Unable to deliver message to the following address(es).

    <banhang@abc.com>:
    Sorry, I couldn't find a mail exchanger or IP address. (#5.4.4)
    but if i send mail from address of my server is Ok .Example:I send or received from xyz@abc.com but i use Email address of Yahoo is not .Why?help me
     
    #4 preleaf, Oct 22, 2004
    Last edited: Oct 22, 2004
  5. anand

    anand Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Looks like your domain doesn't have a MX entry. Is your domain setup with proper dns entries ? Check the dns records on the cpanel box as well.

    To revert to basic exim settings, run the following

    /scripts/exim4 --latest

    This will help build up default exim. If things still don't work, consider hiring someone to look at your box.
     
  6. preleaf

    preleaf Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Looks like your domain doesn't have a MX entry.
    so how to i have MX entry?
    <Queto>Is your domain setup with proper dns entries ?</queto>
    yes my domain is setup with proper DNS entries
    <queto>Check the dns records on the cpanel box as well</queto>
    where is check it?hepl me please
    thanks for your advises
    Regard,
     
  7. anand

    anand Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Checking DNS on cpanel box: As root run this, replace domain.com with the domain in question.

    dig MX domain.com

    Does the above give you a valid MX entry ?

    You can also go to www.dnsstuff.com and check your dns records for your domain. If things don't look right hire someone to fix it for you, dns is not everyones piece of cake.
     
  8. preleaf

    preleaf Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I checked it but How to can I received mail by these Domain Because almost Domain on my server cant received from yahoo and hotmail.what I must do?
     
    #8 preleaf, Oct 22, 2004
    Last edited: Oct 22, 2004
  9. preleaf

    preleaf Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    If things don't look right hire someone to fix it for you, dns is not everyones piece of cake. there isnt any ways?
     
  10. anand

    anand Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Domain thaibinhhop.com doesn't even look its registered, anyways it would be better to get someone to look at your box. It would make life much easier.
     
  11. anand

    anand Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    If setting up an MX is the question, just edit the zone file for the domain and add the MX. You can use the WHM dns editor or use the shell to edit the file. Restart named and see if it works.
     
  12. preleaf

    preleaf Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    sorry I was mistake when i typed to check my domain .now i checked my domain is OK .But i cant send mail to this domain from yahoo
     
  13. preleaf

    preleaf Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    help me following error: Sorry, I couldn't find a mail exchanger or IP address. (#5.4.4
     
Loading...

Share This Page