The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help: WHM scripts2 not working

Discussion in 'General Discussion' started by punk, Sep 6, 2005.

  1. punk

    punk Member

    Joined:
    Jun 20, 2002
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    about 3 days ago, my cpanel/whm/webmail totally died, and until several times try to /scripts/upcp, at last my cpanel working again, except all of WHM "scripts2" links.

    honnestly, i'm affraid to upcp again, because at the last time upcp, it took about 28 hours. It's also make my clients angry because they can't access to their domain and email, due the extremely high cpu load when the upcp proccess.

    can u anyone help me pls... thank's in advanced
     
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    The only solution is likely to be to do a forced upcp if the WHM binary is not working:

    /scripts/upcp --force

    If you're concerned about that, then you should raise the issue with your cPanel license provider.
     
  3. punk

    punk Member

    Joined:
    Jun 20, 2002
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1

    thx for your help, but still not work.
    I get one md5 error in middle of upcp--force proccess (sorry, i forget for the error detail)
     
  4. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    You'd need to post the exact error you get in context of the upcp run.
     
  5. punk

    punk Member

    Joined:
    Jun 20, 2002
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    mm... ok, I think better if I open a support ticket to cpanel
    anyway, thank you very much for your help
    i will post any progress from cpanel support

    regards
     
  6. punk

    punk Member

    Joined:
    Jun 20, 2002
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    ok...

    for several days, (as information that came from cPanel support) I did rerun /scripts/upcp --force without luck. scripts2 working well but cppop totally die caused by expired license error (this is very strange because i know that my license is active).

    in desparate condition, i try to change 'update config" from WHM to use "Manual Updates Only (STABLE tree)" and doing :

    (SSH as root)
    /scripts/updatenow --fromupcp
    /scripts/installgd
    /scripts/cleanmd5

    at last, i use "Upgrade to Latest Version" link from WHM, and reboot the server after 100%.

    Thank's to God that my server going up and normal :)


    ** chirpy, thank you for your time & your concern about my post :)
     
  7. buro9

    buro9 Member

    Joined:
    Jun 8, 2003
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Those plus:
    /scripts/upcp --force

    Did it for me... no reboot required :)
     
Loading...

Share This Page