The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hi i am new , need some help so plz check in

Discussion in 'General Discussion' started by LaraCroft, Nov 19, 2004.

  1. LaraCroft

    LaraCroft Registered

    Joined:
    Nov 19, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    i have cpanel installed on linux

    WHM 9.9.8 cPanel 9.9.8-R119
    RedHat 9 i686 - WHM X v3.1.0

    now here is the problem.

    Now i have a domain registered at godaddy which is pakmusic.com

    now what exactly do i do so my LINUX SERVER WITH CPANEL points to that domain?

    i have ONE IP assigned to that server. Now from where do i make a NS name? so that i can add it to my godaddy nameserver so that domain points to that linux server.

    so that lets say my linux server is 1.2.3.4 with Cpanel installed, so how do i make a nameserver which i can add to my godaddy domain account.


    i will be waiting thanx
     
  2. sawbuck

    sawbuck Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  3. LaraCroft

    LaraCroft Registered

    Joined:
    Nov 19, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    NS1.yourdomain.com = IP#1
    NS2.yourdomain.com = IP#2

    we have hosting at FDCservers.net , and we have a linux box there.

    and i only have one IP.


    i have the plan#3 from this URL

    shall i ask for one more IP?

    or can i setup nameserver with just one IP?
     
    #3 LaraCroft, Nov 19, 2004
    Last edited: Nov 19, 2004
  4. sawbuck

    sawbuck Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You can but doesn't allow for any redundancy.
     
  5. LaraCroft

    LaraCroft Registered

    Joined:
    Nov 19, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    what do you mean, i mean do i need one more IP or can i use the SINGLE ONE IP i have
     
    #5 LaraCroft, Nov 19, 2004
    Last edited: Nov 19, 2004
  6. sawbuck

    sawbuck Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Normally with dns you want to have 2 name servers. If you look here: http://dnsreport.com/ and enter a domain to be checked (any domain) you will see under number of name servers that at least 2 are required. Having 2 name servers gives you redundancy in the event that the primary is down. If you look in WHM under Edit Setup (presuming root access) you will see the ability to add name servers with A records. In your case since you only have one IP you can assign both name servers to one IP. Since you are only talking about one domain so far you could/can use a name server from your data center/provider as a secondary.
     
Loading...

Share This Page