The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

High load and failed spamd on CENTOS 5.11 x86_64 WHM 11.46.2 (build 3)

Discussion in 'E-mail Discussions' started by JarekN, Jan 25, 2015.

Tags:
  1. JarekN

    JarekN Registered

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hopefully someone can help me out here, everyday at midnight my server load starts to increase and I get two email messages:

    Code:
    FAILED: spamd on SERVER NAME
    
    erver socket setup failed, retry 1: spamd: could not create IO::Socket::INET6 socket on [127.0.0.1]:783: Address already in use
    server socket setup failed, retry 2: spamd: could not create IO::Socket::INET6 socket on [127.0.0.1]:783: Address already in use
    
    Mem:
    Used: 1473MB
    Available: 6508MB
    Installed: 7982MB
    
    Load Information:	15.50 16.63 14.63
    And second email:
    Code:
    RECOVERED: spamd on SERVER
    
    spamd check was successful after restart.
    
    Startup Log:	
    Failed to fetch startup_log for “spamd” because of an error: 
    Jan 25 00:29:14 SERVER spamd[5888]: prefork: child states: I 
    Jan 25 00:29:14 SERVER spamd[5893]: spamd: result: Y 999 - GTUBE,NO_RECEIVED,NO_RELAYS scantime=0.2,size=834,user=cpanel,uid=32001,required_score=5.0,rhost=localhost,raddr=127.0.0.1,rport=60612,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=no autolearn_force=no,shortcircuit=no 
    Jan 25 00:29:14 SERVER spamd[5893]: spamd: identified spam (1000.0/5.0) for cpanel:32001 in 0.2 seconds, 834 bytes. 
    Jan 25 00:29:13 SERVER spamd[5893]: spamd: processing message <GTUBE1.1010101@example.net> for cpanel:32001 
    Jan 25 00:29:13 SERVER spamd[5893]: spamd: setuid to cpanel succeeded 
    I am not sure why the load goes up so high, also the second email always has the same line:
    Code:
    spamd: result: Y 999 - GTUBE,NO_RECEIVED,NO_RELAYS scantime=0.2,size=834,user=cpanel,uid=32001,required_score=5.0,rhost=localhost,raddr=127.0.0.1,rport=60612,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=no autolearn_force=no,shortcircuit=no 
    Not sure if it is in reference to an email that is causing the issue or what?

    Any help would be very much appreciated.

    THANKS!
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,723
    Likes Received:
    660
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
Loading...

Share This Page