Horde 3 Problem in last EDGE

Suter Rainer

Well-Known Member
Jul 24, 2004
55
0
156
We have the newest EDGE version installed now come the following error with login the Mailadresse and the PW. Does someone have an idea?

Warning: Division by zero in /usr/local/cpanel/base/horde/services/portal/index.php on line 59
 

Suter Rainer

Well-Known Member
Jul 24, 2004
55
0
156
cpanelnick said:
Try

/usr/local/cpanel/bin/updatehorde

[~]# /usr/local/cpanel/bin/updatehorde
Content-type: text/html
X-Powered-By: PHP/4.3.10

<br />
<b>Warning</b>: main(Horde/CLI.php): failed to open stream: No such file or directory in <b>/usr/local/cpanel/base/horde/nag/scripts/upgrades/2004-09-13_add_uid_field.php</b> on line <b>18</b><br />
<br />
<b>Fatal error</b>: main(): Failed opening required 'Horde/CLI.php' (include_path='/usr/local/cpanel/3rdparty/lib/php/:.') in <b>/usr/local/cpanel/base/horde/nag/scripts/upgrades/2004-09-13_add_uid_field.php</b> on line <b>18</b><br />
X-Powered-By: PHP/4.3.10
Set-Cookie: Horde=a46c9160802c69284c3d61cd31d1d591; path=/horde
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1

Converting categories for [email protected]

** Categories successfully converted ***
ERROR 1060 at line 9: Duplicate column name 'object_uid'
ERROR 1060 at line 10: Duplicate column name 'object_freebusyurl'
ERROR 1060 at line 11: Duplicate column name 'object_smimepublickey'
ERROR 1060 at line 12: Duplicate column name 'object_pgppublickey'
X-Powered-By: PHP/4.3.10
Set-Cookie: Horde=fe488bda88e6341b97977278d4c0b253; path=/horde
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1

Creating default histories for localsql ...

** Default histories successfully created ***
Package 'Log' already installed, skipping
Package 'Mail_Mime' already installed, skipping
Package 'File' already installed, skipping
Package 'Date' already installed, skipping
Package 'Net_Socket' already installed, skipping
Package 'Net_URL' already installed, skipping
Package 'Auth_SASL' already installed, skipping
Package 'HTTP_Request' already installed, skipping
[email protected] [~]#
 

rpmws

Well-Known Member
Aug 14, 2001
1,787
9
318
back woods of NC, USA
cpanelnick said:
Did it resolve the problem?
Nick, horde upgrade over the past few days has screwed me up so back I just took it from 1200 customers. No body left ..but I can verify similiar problems across multiple servers. Just wish now I could get eximstats to die and not come back to reduce loads.
 

fusioncroc

Well-Known Member
Sep 28, 2004
261
0
166
U.K.
when i do the updatehorde thing i get the following

Content-type: text/html
X-Powered-By: PHP/4.3.10

<br />
<b>Warning</b>: main(Horde/CLI.php): failed to open stream: No such file or directory in <b>/usr/local/cpanel/base/horde/nag/scripts/upgrades/2004-09-13_add_uid_field.php</b> on line <b>18</b><br />
<br />
<b>Fatal error</b>: main(): Failed opening required 'Horde/CLI.php' (include_path='/usr/local/cpanel/3rdparty/lib/php/:.') in <b>/usr/local/cpanel/base/horde/nag/scripts/upgrades/2004-09-13_add_uid_field.php</b> on line <b>18</b><br />
X-Powered-By: PHP/4.3.10
Set-Cookie: Horde=8e2bf2f7d50d784e7936cdea7493fc59; path=/horde
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1


** Categories successfully converted ***
ERROR 1060 at line 9: Duplicate column name 'object_uid'
ERROR 1060 at line 10: Duplicate column name 'object_freebusyurl'
ERROR 1060 at line 11: Duplicate column name 'object_smimepublickey'
ERROR 1060 at line 12: Duplicate column name 'object_pgppublickey'
X-Powered-By: PHP/4.3.10
Set-Cookie: Horde=6cfe483217e1f10296d91e09039fdace; path=/horde
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1

Creating default histories for localsql ...

** Default histories successfully created ***
Package 'Log' already installed, skipping
Package 'Mail_Mime' already installed, skipping
Package 'File' already installed, skipping
Package 'Date' already installed, skipping
Package 'Net_Socket' already installed, skipping
Package 'Net_URL' already installed, skipping
Package 'Auth_SASL' already installed, skipping
Package 'HTTP_Request' already installed, skipping
 

networxhosting

Well-Known Member
PartnerNOC
Apr 22, 2003
80
0
156
Hamilton, Ontario, CANADA
Also having the same issue here in latest EDGE (49) as well as having an issue where the side panel (left side) takes a while to load (delayed), and then i get a login error if i click on "Mail". If i click login after that, it works, but i then get random errors that i cant seem to replicate each time

Any bugzilla links about this? if so, please post, as i would like to add to a few if i can to help resolve this
 

poppyq

Well-Known Member
Jul 15, 2003
54
0
156
Portland, OR
cPanel Access Level
Root Administrator
I've got the login errors also. You login from domain.com/webmail, choose horde, logs in, then you click mail and it says not logged in.

Another problem I'm seeing is on some email messages you get the following error:
Fatal error: Cannot redeclare class text in /usr/local/cpanel/base/horde/lib/Text.php on line 26

Any ideas?
 

poppyq

Well-Known Member
Jul 15, 2003
54
0
156
Portland, OR
cPanel Access Level
Root Administrator
Actually it was a personal mistake. At some point in the past I had done "chattr +i" to the mime_drivers.php file for a setting I didn't want cpanel updates to overwrite, well Horde 3.0 really needed to update that file ;) It's resolved now, thanks for the help though.