The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Horde: default configuration

Discussion in 'General Discussion' started by latpanel, Nov 19, 2005.

  1. latpanel

    latpanel Well-Known Member

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Is there any way to ?
    1. Set a default config for all Horde users (like language and others)
    2. To access admin page of Horde as administrator

    Thanks
     
  2. NovemberRain

    NovemberRain Well-Known Member

    Joined:
    Sep 24, 2003
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    İstanbul
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    That would be good!

    But unfourtunately no, there isn't a way to to that

    Cpanel doesn't care much about other languages.

    There isn't even a way to setup a default cpanel language for hosting accounts!
     
    #2 NovemberRain, Nov 22, 2005
    Last edited: Nov 22, 2005
  3. jwiens

    jwiens Member

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Sure there's a way to edit some of that stuff. For languages, edit:

    /usr/local/cpanel/base/horde/config/nls.php

    For other default preferences (like to set it to got the inbox by default):

    /usr/local/cpanel/base/horde/config/prefs.php

    If you want to do the inbox default thing, change the initial_application value to "imp" instead of "horde".
     
  4. latpanel

    latpanel Well-Known Member

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks

    Thank you, it does function OK!!!
     
  5. FeeL

    FeeL Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2004
    Messages:
    135
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Rio de janeiro
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    dafault lang

    The dafault lang for hord issue has been fixed, editing the
    /usr/local/cpanel/base/horde/config/nls.php
    file,

    just changed from
    $nls['defaults']['language'] = '';
    to
    $nls['defaults']['language'] = 'pt_BR';

    and now everithing is in portuguese, by default!

    (dont forget to always backup, people) :)

    Thanks
    :)
     
  6. Alejandro P

    Alejandro P Well-Known Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Great, it is a one line edit and it works in spanish.

    /usr/local/cpanel/base/horde/config/nls.php
    file,

    just changed from
    $nls['defaults']['language'] = '';
    to
    $nls['defaults']['language'] = 'es_ES';

    Thanks.
     
  7. aisagtr

    aisagtr Guest

    No matter how we changed the default or login with another language at the prompt, the language is ALWAYS ENGLISH.

    Anyone having the same problem here?
     
  8. rligg

    rligg Well-Known Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Is there a way to lock these changes so they are not overwritten on a horde update?

    Also can we disable a plugin like "Information". I still don't see what the point of it is.
     
    #8 rligg, Feb 21, 2008
    Last edited: Feb 21, 2008
  9. cPanelKenneth

    cPanelKenneth cPanel Development
    Staff Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    4,461
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Read the /usr/local/cpanel/src/3rdparty/gpl/README-horde file as it explains how to prevent cPanel from altering your horde config.

    For the language question asked above, you also need to change the language in the user preferences within Horde.
     
  10. rligg

    rligg Well-Known Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    How about disabling a plugin?

    Those instructions don't make sense to me. I simply want to edit 2 files. I do not want them overwritten.


    /usr/local/cpanel/base/horde/config/config.php

    /usr/local/cpanel/base/horde/config/nls.php

    I get lost as to how we get to:

    Immediately after step 3 in the General Install Procedure outline, and before step 4, update-horde checks for the existence of /var/cpanel/horde/install

    in the instructions. It is here I am lost. Chattr + i the files possibly? Would this work since cpanel wipes out the directory?
     
    #10 rligg, Feb 22, 2008
    Last edited: Feb 22, 2008
  11. rligg

    rligg Well-Known Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Cpannelkenneth,
    Can you please address my post above.
     
  12. cPanelKenneth

    cPanelKenneth cPanel Development
    Staff Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    4,461
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    This is untested, but may work.

    1. Modify the two files you want customized
    2. cd /usr/local/cpanel/base
    3. tar czvf overlay.tar.gz horde/config/conf.php horde/config/nls.php
    4. cp overlay.tar.gz /var/cpanel/horde

    Now, each time Horde is updated, the files in overlay.tar.gz will be restored over the new install.
     
    #12 cPanelKenneth, Feb 27, 2008
    Last edited: Mar 7, 2008
  13. rligg

    rligg Well-Known Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks. I will give it a try.
     
  14. rligg

    rligg Well-Known Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Strangely I am getting errors trying to do this:

    [root@lw base]# tar czvf overlay.tar.gz horde/config/config.php
    tar: horde/config/config.php: Cannot stat: No such file or directory
    tar: Error exit delayed from previous errors

    Everything exists. No strange permissions.
     
  15. cPanelKenneth

    cPanelKenneth cPanel Development
    Staff Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    4,461
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It's a typo. The actual file is:

    horde/config/conf.php
     
  16. rligg

    rligg Well-Known Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks. Hopefully it will work.
     
  17. oldschool4real

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    hello


    hello
    i will like to know how to get cpanel account
     
  18. rligg

    rligg Well-Known Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    It didn't work. I backed up the files but the latest cpanel update did not keep the settings.
     
  19. rligg

    rligg Well-Known Member

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Does anyone know how to force deleted emails to trash?
     
Loading...

Share This Page