The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Horde Issues - Emails sent multiple times.

Discussion in 'E-mail Discussions' started by Legin76, Jun 21, 2012.

  1. Legin76

    Legin76 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    151
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I've got a customer with a problem where their emails are being sent multiple times for the last couple of days. They use horde religiously and will not use anything else. I believe they click the send button with double or triple clicks or until it sends.. This apparently was never an issue before.. I have managed to make it happen doing but only sending two emails at a time.. They were getting up to 4.


     
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,481
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    What browser and version were you using to duplicate this?

    What version of cPanel?
     
  3. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,481
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    I'm not able to click the send button more than once, the mail goes out on the first click and window closes here.

    You might try clearing browser cache and test with other browsers to narrow this down a bit.
     
  4. Legin76

    Legin76 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    151
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    It appears that the multiple emails has been happening on and off for a short while but is deffinatly worse since Thursday / Friday. It it also auto sending on spell check. The spell check comes up with errors but sends beffore you can change anything.

    WHM 11.32.3 (build 21)
    REDHAT Enterprise 5.8 i686 standard

    IE9.0.8112
     
  5. Legin76

    Legin76 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    151
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Just a thought but I have implemented CSF on Friday which is roughly when this started happening.
     
  6. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,481
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    I've just been testing using IE 9 here. I don't normally use Webmail so haven't been in there in a while. I had a wierd issue when typing in the email address to send an email and before I could finish typing, I would get logged out of Webmail. I was able to duplicate this server times.

    Clearing my browser cache sorted this.

    I tried sending emails on 2 servers, one CURRENT, the other EDGE using IE9 and can not duplicate the issues you're seeing.

    If clearing your browser cache does not help this, could the user be using some sort of browser plugin that blocks things in webpages? Not sure this matters but worth looking into I think.

    You might want to open a ticket about this via your WHM. Top right corner of any page is a Support menu. On it a link to Contact cPanel.

    Or you could report this from here: http://go.cpanel.net/bugs

    Please provide root access and user account details so cPanel's Support team can get in and create an account of their own to test with. Not sure they'll need to, but I suspect they might.
     
  7. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,481
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    I run CSF on all my servers. I'm not sure how this would have any affect on using the Webmail interface.
     
  8. Legin76

    Legin76 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    151
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Fantastic thank you... I'm guessing it was horde updating then the browser needing fresh files.
     
  9. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,481
    Likes Received:
    203
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Clearing the browser cache was helpful then?
     
  10. Legin76

    Legin76 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    151
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Well I'm not 100% sure about the multiple emails as I've only managed that once myself but its fixed the spell check issue.
     
  11. jwalzak

    jwalzak Registered

    Joined:
    Aug 14, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Since late in July, every time I send an email the system sends 2.
    I see 2 emails in the Sent Box.
    The recipient also gets 2 emails.
    This never happened in the past 6 months of using Horder.
    What is going on? Is there a setting that has changed?
     
  12. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Feel free to submit a support ticket so we can take a closer look:

    Submit A Ticket

    Thank you.
     
  13. deeplist

    deeplist Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Was there ever a ticket created regarding this issue? I just had the same situation. A client of mine who perfers to use horde said their messages are being sent between 2 and 4 times. They too had the "check spelling before sending message" option enabled. Once I disabled that setting, horde was sending just one email again, instead of multiples. This seems like a glitch of some kind and NOT something related to the browser or anything like that.
     
Loading...

Share This Page